Ostekake med sitron

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ostekake med sitron

Hipp hurra! I dag har jeg bursdag og det skal feires med god mat, gode venner og god kake. Tre gode ting på én gang, med andre ord!

Årets bursdagskake kreerte Lea og jeg i går kveld. Det er en ostekake med sitronsmak! Skikkelig deilig!

Det er bestandig spennende å lage nye smaker og å gjøre endringer på oppskrifter du har brukt før. Når jeg lager ostekake som ikke skal stekes, bruker jeg som regel ferdig gele fra pakke, men denne hadde jeg lyst til å lage med skikkelig sitron og bruke gelatinplater istedenfor.

Det var Lea som hadde ansvaret for piskingen av både kremfløten og kremosten, og ikke minst for tilpassingen av sukkermengden. Her måtte det flere prøvesmakerunder til før den perfekte søtsyrlige smaken var funnet.

Ostekake med sitron

Dette trenger du for å lage ostekake med sitron

Bunnen
75 g smør
250 g Bixit – eller tilsvarende kjeks
1 ts kanel

Kremostmassen
7 plater gelatin
2 stironer
1 dl vann
5 dl kremfløte
400 g naturell kremost
250 g melis
sitronskall til pynt

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm i diameter.

Smelt smøret. Ha Bixitkjeksene og kanelen i en food processor og kjør til det her blitt helt smulete. Dette kan du også gjøre ved å putte kjeksene i en dobbel brødpose og så bruke kjevlet for hva det er verdt. Rør inn det smeltede smøret og hvelv det over i rundforma. Klem det godt ned til du får en jevn og fin bunn. Stek den på nederste rille i 10 minutter. Sett den til avkjøling.

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5-7 minutter til de har blitt helt myke. Pass på at platene ikke klistrer seg sammen i hverandre.

Press ut saften av sitronene. Det skal bli i overkant av 1 dl med sitronsaft. Sil den over i en kasserolle – bare for å forsikre deg om at du ikke får med deg noen steiner – og varm opp saften. Klem ut vannet på de oppbløtede gelatinarkene og ha dem i den varme sitronsaften. Rør det ut. Så snart gelatinen er oppløst, tar du saften av varmen og heller det over i en kald bolle. Spe på med 1 dl kaldt vann. Sett det til avkjøling.

Ha kremfløten i en miksmasterbolle og pisk den til du får en luftig og tykk krem. Ha kremen over i en annen bolle. Ha så kreosten og melisen i miksebollen og pisk det sammen til du får en klumpfri masse. Hell i sitronsaften i en tynn stråle mens vispene går rundt. Vend så inn den piskede kremen.

Hell dette over i den forstekte og avkjølte kjeksbunnen. Dunk kakeformen i benken noen ganger for å forsikre deg om at det ikke er noen store luftkhull som har gjemt seg midt inne i kaka.

Sett forma i kjøleskapet i minst 4 timer, men aller helst over natta.

Ostekake med sitron

Varm opp en kniv og før den langs kanten av kakaformen før du forsiktig løsner den. Legg kaken over på et kakefat og pynt med sitronskall.

Ostekake med sitron

Kos deg!

 

6 kommentarer til “Ostekake med sitron”

  1. Gratulerer FLOTTE Marit:) Stor og go`klem fra meg! Du skal få den når jeg kommer ned fra fjells!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon