Jeg har vært så heldig å få massevis av herlige multer av verdens hyggeligste naboer! Så nå har jeg laget multesyltetøy og disse herlige ostekakemuffinsene med multer i.

Ostekakemuffinsene er kjempegode og de er veldig enkle å lage. De tåler dessuten godt å stå i kjøleskapet i flere dager, så de er fine å lage dersom du skal ha selskap og ønsker å lage ting ferdig i god tid.

Vil du prøve ostekakemuffins med bringebær i? Sjekk ut oppskriften her!

Ostekakemuffins med multer

12 muffins

Kjeksbunn
30 g smør
100 g Digestivekjeks
½ ts kanel

Ostekakefyllet
125 g multer
125 g sukker
300 g kremost
2 dl seterrømme
2 egg
½ ts vaniljesukker* eller frø fra ½ vaniljestang
skall og saft av ¼ sitron

Multesyltetøy
200 g multer
100 g sukker

Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Smelt smøret til kjeksbunnene. Ha kjeksene og kanelen i en matprosessor og kjør knivene rundt til alt er smuldret opp. Ha i smøret og kjør det sammen. Du kan også knuse kjeksene i en pose og så røre inn resten.

Fordel kjeksmassen i muffinsformene og klem den godt ned. Jeg bruker å sette muffinsformen i fryseren mens jeg lager resten sånn at bunnen setter seg før jeg har i fyllet.

Ha multene og 25 gram av sukkeret i en bolle og rør det sammen. La det stå en liten stund slik at sukkeret blir oppløst.

Ha resten av ingrediensene til ostefyllet i matprosessoren og kjør det sammen til en glatt røre. Det er lurt å knekke eggene i en liten bolle først, bare for å forsikre deg om at de er fine og at det ikke blir med skall. Vask sitronen godt og riv det gule av skallet på den fine siden av rivjernet.

Hell ostefyllet over i muffinsformene før du fordeler i de rørte multene.

Stek muffinsene på nest nederste rille i stekeovnen i 22-25 minutter. De vil stivne litt mer når de blir avkjølt.

Du trenger ikke, men det er veldig godt å servere ekstra multer ved siden av ostekakemuffinsene. Kok opp multene og sukkeret og la det småkoke i 4-5 minutter. Avkjøl.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *