Ostekakemuffins med salt karamellsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ostekakemuffins med salt karamellsaus

Her i våres hadde jeg besøk av Anne Brith fra bloggen annebrith.no på verkstedet mitt hvor vi bakte 3 ulike kaker sammen. Vi lagde en brownie med mørk sjokolade og ostekakemuffins med bringebærsaus. Og så lagde vi en ostekakemuffins med salt karamellsaus til.

Selve ostekremen og bunnene i de to ostekakemuffinsene er like. Foskjellen er sausen. Anne Brith hadde med seg denne sausen ferdig da hun kom. Oppskriften finner du litt lengre ned.

Du kan også bruke blåbærsaus i muffinsene. Denne ostekaken med blåbærsaus har vært en stor favoritt her på bloggen i flere år.

Ostekakemuffins med salt karamellsaus

Oppskrift på stekte ostekakemuffins med salt karamellsaus
12 muffins

Kjeksbunn
100 g havrekjeks
1 ½ ts sukker
50 g romtemperert smør

Ostekakefyll
150 g sukker
½ ts vaniljesukker
25 g hvetemel
250 g romtemperert kremost
2 store egg
75 g rømme

Salt karamell
60 g sukker
60 g glukose – får du kjøpt på apoteket eller i kjøkkenbutikker, f.eks fra Dr. Oetker
¼ vaniljestang eller ½ ts vaniljesukker
¾ dl kremfløte
25 g smør
1 ½ g maldonsalt

Sett stekeovnen på 170 grader og sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.

Ha kjeksene i en brødpose og knus dem med et kjevle, eller knus dem i food processoren din sammen med sukkeret. Bruker du en food processor, har du i smøret i terninger og kjører knivene rundt til alt er godt blandet. Knuser du kjeksene for hånd, har du dem oppi en miksmaster etterpå og rører inn det romtempererte smøret.

Fordel kjeksene i bunnen av muffinsformene. Trykk dem ned.

Ha sukkeret, vaniljesukkeret, hvetemelet og kremosten i en miksebolle og pisk det sammen til det blir klumpefritt. Pisk inn eggene ett og ett før du har i rømmen og pisker den inn også.

Fordel osterøren i muffinsformene. Sett muffinsbrettet på den nest nederste rillen i stekeovnen og stek muffinsene i 22–25 minutter. De skal være forholdsvis faste når du tar dem ut, men de kan gjerne være litt dissete i konsistensen.

Hvelv dem ut av muffinsformen når de har blitt litt kaldere og la dem avkjøles på en bakerist.

Mens muffinsene stekes, kan du lage karamellsausen.

Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ikke rør for mye i det, da kommer det luft inn og temperaturen går ikke fort nok opp. Hold et øye med sukkeret hele tiden slik at det ikke blir for mørkt. Det kan skje veldig fort. Ha i glukosen og vaniljesukkeret og rør rundt.

Dypp kjelen i kaldt vannbad slik at temperaturen går hurtig ned. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett fløten.

Når alt er godt blandet tar du kjelen av platen. La sausen avkjøles noe før du rører inn smøret og saltet. Bruk en stavmikser for perfekt resultat og konsistens på slutten.

Fordel sausen over de ferdigstekte muffinsene.

 

 

 

 

3 kommentarer til “Ostekakemuffins med salt karamellsaus”

  1. Disse muffinsene med karamell ser fantastiske ut! Men lurer på: er det flytende glukose eller glukose i pulverform som skal brukes?

    • Hei Kari!
      Jeg har ikke fryst ned disse, men antar at det skal gå bra. Vanlig ostekake går jo fint å fryse ned. Karamellsausen er jeg litt mer skeptisk til å fryse. Frykter at den kan sukre seg litt.
      De er beste i løpet av 1-2 dager. Bunnen kan bli litt for myk ellers.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon