Oppskrift på ekte vaniljesukker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Oppskrift på ekte vaniljesukker

Har du først lagd det én gang, kommer du aldri, aldri til å gå tilbake til den syntetiske utgaven som du kjøper i butikken! Hva jeg snakker om? Hjemmelagd vaniljesukker! Det er SÅ enkelt å lage og befinner seg i en helt annen verden i smak enn det som kalles vaniljesukker som du kjøper i butikken. For det er ikke ekte vanilje i de aller fleste vaniljesukrene som selges i vanlige butikker.

Du kan selvfølgelig bruke vaniljestang hver gang du skal ha vanilje i ett eller annet. Fordelen med det hjemmelagde sukkeret, er at det er mer lettvint enn å dele og skrape den vaniljestangen hver gang du trenger smaken. I tillegg er det mye mer økonomisk å bruke.

Jeg har bestandig et stort glass med dette vaniljesukkeret stående. Og når har jeg behov for en liten vertinnegave, heller jeg over litt i et lite glass, setter på en sløyfe og har gaven klar.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Sånn lager du ditt eget vaniljesukker

4 vaniljestenger
300 g sukker

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Del vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en blender sammen med sukkeret. Kjør knivene rundt til sukkeret har blitt helt finkornet og alt er godt blandet. Ha det over i et glass med lokk. Brukes når du vil ha god vaniljesmak i maten din.

Lykke til!

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

21 kommentarer til “Oppskrift på ekte vaniljesukker”

  1. Dette blir vel ikke så økonomisk om man behøver 4 vaniljestenger?? Andre oppskrifter har f.eks 1 stang til 200 g sukker. Syns det var rart at det var så stort spenn mellom oppskriftene 😛 Og hvor mye av dette vaniljesukkeret bruker du hvis du bruker det istede for en vaniljestang i en oppskrift?

    • Det blir veldig økonomisk i forhold til å bruke rene vaniljestenger i oppskrifter, Cecilie. Dette har en forholdsvis kraftig vaniljesmak, men jeg bruker samme mengde av dette som av annet butikk-kjøpt vaniljesukker.
      Du kan jo evt. lage av 2 stenger først, og så smake deg fram 🙂

    • Ja, det kan du gjøre Målfrid. Kjør hele stengene i matprosessoren sammen med sukkeret. Det kan være lurt å sile sukkeret da, dersom det er noen rester fra vaniljestengene som er veldig hardt. 🙂

  2. Her er et tips: Dersom du har brukt en vaniljestang, så ikke kast stangen etter at du har skrapt ut frøene. Ha sukker i et glass med skrulokk og putt stangen nedi. Det er masse smak igjen i den og flere frø enn du tror. Har du bare en stang, så ta bare en liten mengde sukker til å begynne med. Man må prøve seg litt fram her. Bedre med for mye smak enn for lite, du kan alltids blande det ut med litt mer sukker. Du må kanskje klippe opp stangen i mindre biter for å få fordelt den bedre i sukkeret. Så kan du etterfylle med sukker og flere biter neste gang du har brukt en vaniljestang og røre litt rundt så alt blander seg. Graden av vaniljesmak vil kunne variere litt, men det fungerer helt fint. Jeg siler sukkeret før jeg bruker det for å få bort småbiter. De store blir igjen i glasset. 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon