Til alle dere som ikke har full oversikt over alskens festdager her i landet, kan jeg nå fortelle av 25. mars er den store vaffeldagen! Da er det meningen at vi skal meske oss med duftende vafler minst én gang i løpet av dagen.

Nyt!

De beste vaflene!

Nok til 12–14 vaffelplater
4 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
250 g hvetemel
5 dl H-melk

Ta gjerne eggene ut av kjøleskapet en stund før du skal bruke dem. Da tar de opp litt ekstra med luft under piskingen.

Ha eggene i en miksebolle sammen med sukkeret og vaniljesukkeret. Pisk til det blir luftig og lett. Det skal ikke bli helt eggedosis, men halvveis dit blir bra.

Smelt smøret. La det avkjøles litt før du heller det oppi eggblandingen i en tynn stråle. Tilsett hvetemelet og melken vekselvis mens mikseren går på medium hastighet. Kjør opp hastigheten og pisk til du har fått en fin og klumpfri røre.

Varm opp et vaffeljern og stek vaflene gyllenbrune. Som alle vafler, smaker også disse best når de er helt nystekte.

Her serverer jeg hjemmerørt jordbærsyltetøy til. Har du ikke det liggende i fryseren, kan du kjøpe hele fryste bær, som du bare tiner, deler opp i mindre biter og rører sammen med finkornet syltetøy. Til 500 gram bær, kan du beregne 125 gram sukker. Ettersom bærene allerede har vært fryst, er det best å spise opp dette syltetøyet uten noen flere nedfrysninger. Det holder seg fint i 5–6 dager.

De beste vaflene!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *