Gule bombetopper

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 45

Gule bombetopper

Det måtte jo komme! Gule bombetopper! En herlig variant av de tradisjonelle GULE BOMBENE som jeg vet det er så mange av dere som elsker.

Her har jeg kuttet ut det øverste laget med mandelbunn, så her er det mandelbunn og gul krem med smeltet sjokolade på toppen. Og ettersom det straks er jul, har jeg freshet dem opp med litt gullstrøssel også. Det fant jeg i en fancy pancy delikatessebutikk, men du kan selvfølgelig pent hoppe over glitteret!

Kakene holder seg fint i kjøleskap i mange dager, og de er også veldig fine å fryse ned. De tiner fort igjen. Ta dem gjerne ut av kjøleskapet en stund før servering sånn at den gule kremen rekker å bli romtemperert før du spiser. Da blir den ekstra god!

Har du en mandelkvern, du vet den gamle gode versjonen der du står og sveiver rundt, så bruk den til mandelbunnen. Da blir det bedre hold i massen.

Ingredienser

Mandelbunnen
225 g mandler
3 eggehvite(r)
150 g sukker

Den gule kremen
200 g kaldt smør
6 eggeplomme(r)
1.25 dl fløte
1 dl h-melk
1 ts vaniljesukker
150 g sukker
25 g maisenna

Smeltet sjokolade
50 g mørk sjokolade

Slik lager du gule bombetopper

Start med den gule kremen, så rekker den å avkjøles mens du lager bunnene.

Del smøret i terninger og sett til side. Ha resten av ingrediensene i en kjele og kok opp under stadig omrøring. La massen koke i 40-60 sekunder, til det blir tykt. Ta kjelen av varmen og rør inn det kaldet smøret, litt etter litt, til det er helt rørt inn. For å være sikker på at det ikke blir med noen små rester av egg i den ferdige kremen, bruker jeg å ha kremen gjennom en sil så snart den er ferdigkokt. Legg plastfolie over bollen, helt ned til kremen og sett kremen i kjøleskapet.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Mal mandlene, enten med en mandelkvern eller i en matprosessor.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til de blir hvite og begynner å forme seg i topper. Tilsett sukkeret i en stråle mens vispene går rundt. Pisk til du får en helt blank og luftig marengs. Rør så inn mandlene.

Fest en glatt sprøytetupp som har ca. 1 ½ cm i diameter i en sprøytepose og ha i mandlmassen. Sprøyt små kaker som er 4 ½ cm i diameter.

Så lenge som du bruker varmluft kan du steke begge brettene samtidig, men sjekk om du eventuelt må bytte plassering på brettene halvveis, dersom stekeovnen steker litt ujevnt.

Stek kakene i 11-13 minutter, til de begynner å bli litt brune rundt kantene. Ta ut brettene og la kakene ligge i ro i noen minutter, slik at de stivner, før du forsiktig legger dem over på et bakebrett.

Når både kakene og den gule kremen er avkjølt, er det klart for å sette dem sammen. Ha den gule kremen i en sprøytepose med samme tupp som den du bruke til kakene. Fordel kremen på kakene. Har du ikke en egnet sprøytetupp, går det helt fint å fordele den gule kremen med to teskjeer også.

Smelt sjokoladen og ha den i en liten sprøytepose og fordel sjokoladen over kakene. Dryss eventuelt over litt gulldryss.

Kos deg!

40 kommentarer til “Gule bombetopper”

  1. Til dere som sliter med for tynn krem: jeg koker den opp på svak varme under stadig omrøring. Når den første bobla kommer skrur jeg ned plata enda et hakk og rører absolutt HELE tiden i noen minutter til den blir merkbart tykkere. Den må gjerne småputre noen få minutter, men må omrøres konstant. Rør inn meierismøret (margarin blir for tynt) og press deretter kremen gjennom en finmasket sil, da får du ut evt eggetråder. Sett kremen i kjøleskap (evt fryser) og den vil etter hvert bli så stiv at den må stå noen minutter på benken for å mykne. Jeg har prøvet og feilet en god del med «gulkremen» før jeg knakk koden for noen år siden. Etter det har jeg aldri hatt problemer, bortsett fra den gangen jeg glemte meg og brukte bremykt isf ekte smør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon