Det å lage vafler med annen melk enn vanlig kumelk, er rett og slett ingen sak. Akkurat like gode, blir de også. Så har du noen i familien, eller får du besøk av noen som ikke kan drikke melk, bytter du rett og slett ut melken med en annen væske. Her bruker jeg Coconut Dream. Ris- og kokosmelken har en lett tropisk smak i seg selv, så du får en bitteliten anelse av det i de ferdige vaflene også. Smaken er ikke overdøvende, ligger bare å pirrer litt i bakgrunnen og gir en ekstra puff til smaken.

Å angi hvor mange vafler det blir av en vaffeloppskrift er egentlig ganske vanskelig. Jeg har et vaffeljern som lager store vafler, og da blir det 5 plater av denne oppskriften, mens det på dobbeljernet mitt, blir 10 plater. De har en tendens til å forsvinne veldig fort samme hvor mange plater det blir 😉

Vafler med rismelk

Oppskrift på vafler med Coconut Dream

50 g smør
200 g hvetemel
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
4 dl Coconut Dream

Smelt smøret og sett det til side.

Bland sammen det tørre i en bolle. Pisk lett sammen eggene og Coconut Dream før du heller det i røra og visper det inn. Avslutt med smøret. La det gjerne avkøles litt før du heller det i røra.

La vaffelrøra svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken eller flere timer i kjøleskapet før du steker vaflene. Smør jernet litt med olje, formfett eller smeltet smør (hvis de tåler melkeprodukter) før du har i røren og steker vaflene helt som vanlig.

Her serverer jeg dem med rørt bringebærsyltetøy.

Vafler med rismelk Vafler med rismelk Vafler med rismelk Vafler med rismelk Vafler med rismelk

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Coconut Dream

Bildene er tatt av Øystein, mannen min, som driver fotobloggen Kafemagasinet

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *