Hjemmelaget vaniljekrem er virkelig til å spise opp! Så godt! Det er enkelt å lage også. Her kommer en bra oppskrift som du kan følge.

Dette er en grunnoppskrift. Det betyr at du kan variere den ut fra hva du skal lage. Trenger du at kremen skal ha et ekstra hold – som i Napoleonskake – tilsetter du gelatin i den – se oppskriften! Og skal du for eksempel bruke den på en pavlova, er det kjekt å vende inn pisket krem i vaniljekremen.

I denne oppskriften bruker jeg bare H-melk. Du kan også bruke halvparten melk og halvparten fløte.

Oppskrift på vaniljekrem
4 dl H-melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
100 g sukker
40 g maisenna
(4 plater gelatin)
(2 dl kremfløte)

Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken og gi den et oppkok. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret og maisennamelet og evt. vaniljesukker i en bolle.

Hell den kokende melken i eggeblandingen mens du rører det sammen. Slå det tilbake i kasserollen og sett den tilbake på varmen. Rør hele tiden mens du varmer vaniljekremen. La den koke i 30-40 sekunder. Hell den over i en bolle og dekk den med plastfolie helt ned til vaniljekremen med en gang. Sett den til avkjøling. Sette den så i kjøleskapet.

Skal du bruke gelatin bløtlegger du de 4 gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 3 ss vann i en kasserolle. Ta gelatinplatene ut av vannet og smelt dem i kasserollen. Rør dette inn i vaniljekremen.

Og skal du tilsette krem i vaniljekremen, pisker du kremfløten til den blir luftig og fin og rør den inn i den avkjølte vaniljekremen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *