Hjemmelaget vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Hjemmelaget vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem er virkelig til å spise opp! Så godt! Det er enkelt å lage også. Her kommer en bra oppskrift som du kan følge.

Dette er en grunnoppskrift. Det betyr at du kan variere den ut fra hva du skal lage. Trenger du at kremen skal ha et ekstra hold – som i Napoleonskake – tilsetter du gelatin i den – se oppskriften! Og skal du for eksempel bruke den på en pavlova, er det kjekt å vende inn pisket krem i vaniljekremen.

I denne oppskriften bruker jeg bare H-melk. Du kan også bruke halvparten melk og halvparten fløte.

Ingredienser

1 vaniljestang(-stenger) eller 1 ts ekte vaniljesukker
4 dl h-melk
4 eggeplomme(r)
100 g finkornet sukker
30 g maisenna

Dette brukes om du skal lage en fast vaniljekrem
4 plate(r) gelatin
2 dl kremfløte

Slik gjør du

Bruker du vaniljestang, starter du med å dele den opp i to på langs og skraper ut frøene. Ha både frøene og stangen i en tykkbunnet kasserolle sammen med melken, eggeplommene, sukkeret og maisennaen.

Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring.

Hell den over i en sil og ned i en bolle. Dekk den med plastfolie helt ned til vaniljekremen med en gang og sett den til avkjøling i kjøleskapet.

Bruker du vaniljestang, tar du ut den før du blander vaniljekremen i den piskede kremen eller bruker den som den er.

Skal du bruke gelatin, starter du hele seansen med å bløtlegge de 4 gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Når vaniljekremen er ferdig kokt, tar du kasserollen av varmen, klemmer vannet ut av gelatinen og rører gelatinplatene inn i vaniljekremen. Så heller du kremen over i en bolle, dekker den til og setter den i kjøleskapet.

Og skal du tilsette krem i vaniljekremen, pisker du kremfløten til den blir luftig og fin og rør den inn i den avkjølte vaniljekremen.

Du kan bruke vaniljekremen i følgende oppskrifter

https://frutimian.no/2014/02/27/skolebrod-med-vaniljekrem-og-kokos/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon