Rabarbrakake med vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rabarbrakake med vaniljekrem

En av de aller mest leste oppskriftene på bloggen, er «Verdens beste rabarbrapai«. Hele sommerhalvåret bruker den å ligge på besøkstoppen.

Her kommer årets rabarbrakake! En skikkelig saftig og god kake! I tillegg til rabarbra, bruker jeg vaniljekrem i den og en kjapp topping av brunt sukker, smør og havregryn på toppen.

I oppskriften står det at du skal bruke en form på 20 cm i diameter, men det går helt fint å bruke en på 22 cm også. Da vil kaken bli litt lavere, og den trenger noen færre stekeminutter.

rabarbrakake

Oppskrift på rabarbrakake med vaniljekrem

Kakerøren
100 g romtemperert smør
200 g sukker
2 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl melk

Rabarbrafyllet
350 g rabarbra
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 ½ dl vaniljekrem – lag selv (klikk her for å komme til oppskrift) eller bruk ferdigkjøpt

Topping
50 g romtemperert smør
50 g hvetemel
50 g brunt sukker
½ ts malt ingefær
1 ts kanel
25 g store havregryn

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme og smør en rundform på 20 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Hvis du skal lage vaniljekremen selv, starter du med den. Så går du over til rabarbrafyllet. Del opp rabarbraene i ca. 2 cm lange biter. Er stenglene tykke, kan du gjerne dele dem en gang på to på langs også. Ha dem i en bolle sammen med sukker og vaniljesukker og rør rundt. Sett det til side.

Så kan du lage toppingen. Ha alle ingrediensene unntatt havregrynene i en miksebolle. Det er lurt å dele opp smøret i småbiter først. Rør det sammen til det er helt mikset. Rør så inn havregrynene. Ta det ut og legg det til side. Så kan du bruke samme miksebolle til kakerøren.

Pisk smør og sukker hvitt. Det tar 5-6 minutter. Ha i eggene, ett og ett. Bland sammen hvetemelet og bakepulveret og ha i det og melken. Pisk det hele sammen. Hell det over i rundformen.

Fordel vaniljekrem over før du fordeler rabarbrablandingen over der igjen. Til slutt lager du små klumper av toppingen som du fordeler utover hele kaken.

Sett formen på et stekebrett og sett brettet på nederste rille i stekeovnen. Stek kaken i ca. 1 time og 10-15 minutter. På grunn av vaniljekremen vil kaken være litt bløt i midten selv når den er ferdig stekt.

La kaken avkjøles på en bakerist før du tar den ut av formen.

Server gjerne en god vaniljeis til kaken.

rabarbrakake med vaniljekrem

saftig rabarbrakake meg vaniljekrem

rabarbrakake og vaniljeis

rabrbrakake og is

rabarbrakake med vaniljekrem og is

Nyt!

 

 

12 kommentarer til “Rabarbrakake med vaniljekrem”

  1. Maaaange år etter alle andre, men nå har jeg fått servert denne kaka med rabarbra og pisket krem, jeg har laget den med epler og servert med pisket krem, og i morgen skal den testes med blåbær og vaniljeis. Husket jeg å si at det er en fantastisk god kake? Det er det nemlig!

  2. Hei, lager kaken nå.. men den hever jo langt over springformen( bruker 20cm) ser den hvertfall skulle hatt 22. Er det noe jeg gjør feil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon