Gulrotkakecookies

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Porsjoner: 12

Gulrotkakecookies

Ja! Du leste helt riktig; gulrotkakecookies! Og la meg slå det fast med en gang: det er skikkelig godt! De er nemlig akkurat så gode som de ser ut!

Cookiene har en litt crunchy konsistens, laget av havregryn, mandelmel og fullkornshvetemel som de er. I tillegg til revne gulrøtter og krydder, selvfølgelig. Og du kan, om du vil, spise dem som kjeks uten kremostglasur. Det smaker også veldig godt.

LES MER: Sånn lager du GULROTKAKE MED DEILIG KREMOSTGLASUR

Det føles nesten litt ekstavagant å spise to gulrotkakecookies klemt sammen av et herlig lag med kremostglasur i midten. Og noen ganger er det jo litt ekstra luksus som skal til. Men jeg tror egentlig at to cookies sammen som her, er cirka like som et vanlig stykke med gulrotkake.

Enjoy!

Ingredienser

Gulrotkakecookiene
100 g valnøtter
175 g gulrot
100 g lettkokte havregryn
100 g mandelmel
100 g sukker
75 g fullkornshvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 egg
1.25 dl solsikkeolje

Kremostglasuren
150 g kremost, naturell
75 g melis
0.25 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
0.25 appelsin(er)

Slik lager du gulrotkakecookies med kremostglasur

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Jeg liker å ta haking og riving først, så jeg grovhakker valnøttene først, så skreller jeg og river gulrøttene på den fine siden av rivjernet. Når det står 175 gram gulrot i ingredienslisten, menes det 175 gram ferdig revet gulrot. Det betyr at det må veie litt mer enn det før skrelling.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i valnøttene og de revne gulrøttene.

Pisk lett sammen egget og oljen før du heller det over det tørre og blander det sammen. Dette skal ikke piskes, bare blandes kjapt sammen.

Har du en liten isskje kan du bruke den for å fordele røren i 24 kuler. Du kan også bruke en skje og så rulle massen lett i håndflaten til en kule.

Plasser dem utover de to stekebrettene og klem dem litt flate før du setter brettene i stekeovnen. Stekes i 20-23 minutter.

La kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist og avkjøler.

Kremostglasuren

Det er enklest å få en klumpfri glasur når kremosten er romtemperert. Ha den i en skål sammen med melisen, vaniljen og en liten skvis av appelsinsaften. Riv litt av det gule av skallet på den fine siden av rivjernet og ha i. Rør det sammen.

Når gulrotkakecookisene er kalde, kan du fordele kremostglasuren på havparten av cookisene. Klem de resterende kjeksene på plass med den flate siden ned mot kremosten.

Fine å fryse

Gulrotkakecookiene er også fine å fryse ned.

God bakst til deg!

2 kommentarer til “Gulrotkakecookies”

  1. Denne oppskriften ser nydelig ut! Jeg lurer på om man kan erstatte fullkornshvetemel, med havremel, for et glutenfritt alternativ?

    • Hei Kersti. Det er godt mulig at du kan. Havremel binder ikke deigen sammen, så det er mulig at kjeksene vil bli litt mer smuldrete da. Men jeg vil tro at den blir veldig god for det. Et annet alternativ er å bruke en glutenfri melblanding istedenfor fullkornshvetemelet. Da vil den binde litt bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon