Sjokoladecookies med brunet smør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter + 30 minutter til avkjøing av deigen

Porsjoner: 30

Sjokoladecookies med brunet smør

Når du vil ha et herlig anstrøk av karamellsmak på cookisene dine, skal du lage denne versjonen av sjokoladecookies med brunet smør! Ahh! De er altså så gode!

Oppskriften fikk jeg fra én av mine følgere, som har bloggen TROLLHONNING. Da jeg så det var brukt brunet smør i cookisene, måtte jeg bare teste dem ut, for det hørtes så fristende ut. Og det er det også! Det brunede smøret er med på å gi en herlig karamellsmak til de ferdige cookiene.

Jeg har gjort om litt på steketemperaturen og -tiden fra originalen, og så raidet jeg kjøkkenskapet og brukte en herlig blanding av ulike nøtter i cookiene. Originalen sier bare valnøtter – som jo også blir veldig, veldig godt! Jeg lager dem dessuten en del mindre. Mine veier ca. 55 gram hver.

Tilhører du gruppen som kjenner for en nystekt sjokoladecookie med et hint av karamellsmak, innimellom? Da skal du få dagens beste tips her: frys ned cookiedeigen i ferdige porsjoner, så er det bare å steke dem når lysten kommer!

Ingredienser

Sjokoladecookies med brunet smør

300 g romtemperert smør
175 g sukker
250 g mykt, brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
100 g fint sammalt rugmel
1 ss bakekakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
200 g mørk sjokolade
50 g hasselnøtter
50 g pistasjnøtter
50 g mandler
0.5 ts flaksalt

Slik gjør du

100 gram av smøret tar du i en liten kjele og bruner på medium varme. Først smelter smøret, så begynner det å skumme litt. Og når det gjør det, må du passe på, sånn at det blir gyllenbrunt i fargen og ikke blir brent.

Ta det av varmen og sett det til side i noen minutter.

Ha resten av smøret i en kjøkkenmaskin sammen med de to sukkertypene og pisk det luftig i 5-6 minuter. Skrap det ned fra sidene en gang eller to.

Pisk inn eggene ett og ett. Hell i det brunede smøret.

Bland sammen mel, vaniljesukker, natron og bakepulver og ha dem i bollen. Kjør det sammen akkurat til det blir en masse.

Grovhakk sjokoladen – det kan gjerne være litt store biter – og nøttene/mandlene og ha i bollen. Band det sammen.

Før sjokoladecookiene skal stekes, skal deigen fordeles i porsjonsstørrelser og settes i fryseren eller kjøleskapet til avkjøling.

Kle et stekebrett med plastfolie og scoup ut – jeg bruker en isskje til dette – en kule med deig. Jeg synes det blir passe størrelse på cookiene når de veier 55 gram. Sett kulene tett i tett og sett hele brettet i fryseren i 30 minutter eller i kjøleskapet i 2 timer.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Kle et stekebrett med bakepapir og fordel cookiene utove. Jeg steker 6 cookies på ett brett. Du kan steke 2 brett samtidig.

Jeg steker cookiene mine i 12 minutter når jeg tar dem rett fra kjøleskapet. Hvis de har rukket å bli litt fryst, må du steke litt lenger.

PS! Med en gang du tar et brett ut av stekeovnen kakker du stekebrettet i kjøkkenbenken en eller to ganger slik at cookiene ramler sammen.

Dryss over litt flaksalt mens de fremdeles er helt varme.

La cookiene ligge helt i ro til avkjøling før du legger dem over på en bakerist.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon