Nam!

Dette er de perfekte kjeksene for alle oss som ELSKER KJEKS! Det gjør iallfall jeg! Jeg kjøpte med meg et lass med sitroner her for en stund siden, for sitronene lå så lekre og fine i fruktavdelingen i butikken. I tillegg til at jeg elsker kjeks, elsker jeg også bugnende fruktdisker i butikkene, og ekstra mye når appelsinene og sitronene fremdeles har stilker og blad på seg. Kjenner du litt som meg da? At du må ta med noen ekstra. Bare fordi de er så utrolig lekre? Og så er det jo virkelig den fineste bordpynten som finnes!

Og så er det jo så utrolig mye godt man kan lage med sitron, heldigvis. Ja, sitron er én av de tingene som man gjerne kan ha tilgjengelig hele tiden, for en liten skvis sitronsaft kan freshe opp smaken på det aller meste. Og når man vil ha massevis av herlig sitronsmak, kan man for eksempel lage PASTA AL LIMONE til middag, SITRONTERTE MED SVEITSISK MARENGS til dessert og  SITRONFORMKAKE MED KREMOSTGLASUR til kaffekos. Her er mulighetene mange.

Ja, og så kan man lage disse kjeksene da. De er herlige å dyppe i kaffe- eller tekoppen eller et iskaldt glass med melk.

Har du en matprosessor, er disse kjeksene superkjappe å lage! Kos deg!

Italienske sitronkjeks

16-18 kjeks

100 g kjøleskapskaldt smør
50 g semulegryn – eller durumhvete
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g sukker
2 sitroner

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Del smøret i mindre biter før du har det i en matprosessor sammen med alle de andre ingrediensene, unntatt sitronene. Kjør knivene rundt til det blir helt smulete.

Vask sitronene godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Har du et Microplanerivjern er det helt eminent å bruke her. Ha mesteparten av skallet i matprosessoren. Del den ene sitronen og klem ut saften av en halv sitron og ha i matprosessoren.

Kjør knivene rundt akkurat nok til at du greier å samle det sammen til en masse. Resten av sitronene pakker du inn i plastfolie og legger i kjøleskapet.

Lag små kuler av deigen, 16-18 stykker og plasser dem med god avstand på stekebrettene. Klem dem ganske flate før du fordeler resten av sitronskallet over kjeksene.

Stekes i 13-15 minutter. De skal være forholdsvis faste, men ikke helt harde når de er ferdige. De vil hardne til når de blir kalde, og de er best når de fremdeles har en antydning til mykhet i seg også når de er avkjølt.

Kjeksene holder seg fint i en kakeboks.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *