Pasta al limone

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Pasta al limone

Pasta al limone! Det betyr rett og slett pasta med sitron! Og dette må jo vitterlig være en av de kjappeste og enkleste middagene som er å oppdrive! Skikkelig god er den også. Den er spekket med både smør og fløte, men fordi det også er masse smak av sitron, blir smaken lett og av den typen: «Jeg må bare ha én gaffel til»! Ha ha ha!

I morgen reiser jeg på tur! Vi har leid en ferieleilighet i Italia, i en by som heter Salò, ved Gardasjøen.

En av de tingene jeg gleder meg aller mest til på turen er å spise GOD ITALIENSK MAT! Elsker smaken av Italia! Så, som en forsmak på turen, lagde jeg altså pasta al limone i går! Jeg tror kanskje egentlig ikke at pasta al limone kommer fra Lombardia-distriktet, men her bruker jeg iallfall smør istedenfor olivenolje, noe som er veldig vanlig å gjøre i Nord-Italia.

Følg meg gjerne på turen gjennom både Instagram, InstagramStory, Snapchat, Facebook og, selvfølgelig på bloggen! Så kan du jo, som meg, starte turen med å lage denne herligheten! Og du: du bruker bare 15 minutter på hele middagen!

Ingredienser

Pasta al limone
450 g spagetti
3 ts salt til kokevannet
2 sitron
50 g smør
1.5 dl kremfløte
50 g parmesan
5 greiner persille
flaksalt
nykvernet pepper

Slik lager du pasta al limone

Kok pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdig, tar du vare på ca. 1 dl av pastavannet før du hvelver pastaen over i et dørslag og lar det renne av.

Vask sitronenene godt før du river det gule av skallet med den fine siden av rivjernet. Ha det i en kjele sammen med smøret og smelt det sammen. Press ut saften fra ½ sitron og ha i både sitronsaften og fløten. La det koke opp. Riv parmesanen og rør den inn i sausen.

Ha pastaen tilbake i kjelen og hell sausen over. Tilsett gjerne litt av kokevannet for å få litt ekstra saus. Hakk opp persillen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

God middag!

2 kommentarer til “Pasta al limone”

  1. Pasta al limone er såå godt! Dette var en veldig god oppskrift på smør- og fløtevarianten.😊 Jeg er veldig glad i sitron så jeg tok litt mer sitronsaft, men det er en smakssak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon