Pasta al limone

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Pasta al limone

Pata al limone! Det betyr rett og slett pasta med sitron! Og dette må jo vitterlig være en av de kjappeste og enkleste middagene som er å oppdrive! Skikkelig god er den også. Den er spekket med både smør og fløte, men fordi det også er masse smak av sitron, blir smaken lett og av den typen: «Jeg må bare ha én gaffel til»! Ha ha ha!

I morgen tar jeg med meg en venninne og reiser på tur! Vi har leid en ferieleilighet i Italia, i en by som heter Salò, ved Gardasjøen.

En av de tingene jeg gleder meg aller mest til på turen er å spise GOD ITALIENSK MAT! Elsker smaken av Italia! Så, som en forsmak på turen, lagde jeg altså pasta al limone i går! Jeg tror kanskje egentlig ikke at pasta al limone kommer fra Lombardia-distriktet, men her bruker jeg iallfall smør istedenfor olivenolje, noe som er veldig vanlig å gjøre i Nord-Italia.

Vår ferieleilighet ved Gardasjøen har vi leid gjennom NOVASOL feriehusutleie, som er Europas største utleier av privateide feriehus og ferieleiligheter. De har massevis av ferieboliger i Lombardia!

Du kan sjekke ut NOVASOL sine feriehus ved Gardasjøen her!

Og her finner du alle deres feriehus i Italia.

Følg meg gjerne på turen gjennom både Instagram, InstagramStory, Snapchat, Facebook og, selvfølgelig på bloggen! Så kan du jo, som meg, starte turen med å lage denne herligheten! Og du: du bruker bare 15 minutter på hele middagen!

Ingredienser

Pasta al limone
450 g spagetti
3 ts salt til kokevannet
2 sitron
50 g smør
1.5 dl kremfløte
50 g parmesan
5 greiner persille
flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Kok pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdig, tar du vare på ca. 1 dl av pastavannet før du hvelver pastaen over i et dørslag og lar det renne av.

Vask sitronenene godt før du river det gule av skallet med den fine siden av rivjernet. Ha det i en kjele sammen med smøret og smelt det sammen. Press ut saften fra ½ sitron og ha i både sitronsaften og fløten. La det koke opp. Riv parmesanen og rør den inn i sausen.

Ha pastaen tilbake i kjelen og hell sausen over. Tilsett gjerne litt av kokevannet for å få litt ekstra saus. Hakk opp persillen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

God middag!

For noen år siden var hele familien på tur til Roma. Også da leide vi leilighet gjennom Novasol. Du kan lese mer om den turen her! 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Novasol. 

2 kommentarer til “Pasta al limone”

  1. Pasta al limone er såå godt! Dette var en veldig god oppskrift på smør- og fløtevarianten.😊 Jeg er veldig glad i sitron så jeg tok litt mer sitronsaft, men det er en smakssak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon