Sjokolademakroner med sjokoladeganache til fyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokolademakroner med sjokoladeganache til fyll

Det kan aldri bli for mange makroner! Kan det vel? Jeg bare elsker disse små, franske, ultralekre bakverkene.

Jeg vet mange mener at de er vanskelig å lage, men de er ikke det. Du må bare ha tålmodighet når du lager dem, for hvis du ikke venter lenge nok fra du har sprøytet makronmassen på stekebrettet til du setter brettet i stekeovnen, vil de sprekke. Men, venter du til det har dannet seg en tørr skorpe på toppen, vil du oppleve at makronene hever seg akkurat som de skal uten at de sprekker.

Når makronen er ferdig stekt, er den fast utenpå, men har fremdeles en litt seig kjerne.

Til disse makronene lager jeg sjokoladeganache. Og sjokoladeganache er rett og slett sjokolade som blir smeltet i fløte. Så får det stå til det nesten stivner før du fyller makronene med det.

Makronene tåler fint å bli fryst.

Sjokolademakroner med sjokoladeganache til fyll

Dette trenger du for å lage 40 enkle eller 20 doble makroner
Makronene
3 egghviter fra medium store egg
bitte litt salt
40 g finkornet sukker
100 g hasselnøtter
200 g melis
2 ts kakao

Sjokoladeganache
150 g mørk sjokolade, den beste du kan finne
1 dl fløte

Kle 2 stekebrett med bakepapir og sett stekeovnen på 170 grader varmluft

Ha eggehvitene og noen saltkorn i en gullende ren miksebolle og pisk til eggehvitene har blitt stive. Tilsett sukkeret i en tynn stråle mens mikseren går hele tiden.

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til det blir helt finsmulete. Du kan gjerne også bruke en kvern hvis du har det. Bland det sammen med melisen og kakaoen. Bruk en visp til å røre slik at du er sikker på at du får ut eventuelle melisklumper.

Fold melis- og nøtteblandingen inn i de piskede eggehvitene med lette og luftige bevegelser. Vær bestemt når du arbeider det inn.

Hell røren over i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Lag knapper på 4 cm i diameter av røren på stekebrettet. La det være plass mellom hver. Sett brettet til side i minst 30 minutter slik at massen får en litt tørr skorpe.

Jeg steker mine makroner i 12 minutter. Da er de faste og kjennes helt lette ut når jeg tar i dem. TIden kan variere litt fra stekeovn til stekeovn, så her må du rett og slett prøve deg litt fram. La makronene avkjøles litt på stekebrettet før du løfter dem over på en bakerist og lar dem avkjøles helt der.

Sjokoladefyllet lager du ved å koke opp fløten. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og har den i en bolle. Hell den kokende fløten over og la det stå i 1 minutt. Rør rundt til all sjokoladen er oppløst og la det avkjøles helt. Fyllet vil bli stivt som en tykk krem når det er helt avkjølt.

Fordel sjokoladefyllet på halvparten av makronene og klem en ny makron fast på toppen.

Sjokolademakroner med sjokoladeganache til fyll

Jeg sier bare: Nyt!

5 kommentarer til “Sjokolademakroner med sjokoladeganache til fyll”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon