Havrekjeks med litt mindre sukker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 40

Havrekjeks med litt mindre sukker

Fra før har jeg oppskriften på knallgode havrekjeks her på bloggen – og de vet jeg at så mange av dere elsker! Du finner oppskriften på dem her!En del av dere har ønsket å få oppskrift på havrekjeks med litt mindre sukker i, så her kommer det! Jeg hadde også i rosiner i halvparten av dem. De passer ekstra godt å ha med i sekken når man skal ut på tur – det synes iallfall jeg! Jeg elsker disse havrekjeksene og det håper jeg at du også kommer til å gjøre! Disse er perfekte å ta med ut på skituren eller å bruke som et lite mellommåltid etter en treningsøkt!

Ingredienser

Havrekjeksene
300 g store havregryn
300 g smør romtemperert
100 g sukker
100 g mykt, brunt sukker
200 g hvetemel
1 ts kanel
0.5 ts malt ingefær
1 ts flaksalt
100 g rosiner

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle 4 stekebrett med bakepapir.

Del smøret i mindre biter før du har det i en miksebolle sammen med resten av ingrediensene, unntatt rosinene. Har du en flat pisker til kjøkkenmaskinen din, er den fin å bruke til å piske dette sammen. Hvis ikke, hadde jeg nok nesten brukt en eltekrok. Eventuelt pisket smøret mykt med en vanlig ballongvisk på kjøkkenmaskinen først, før jeg hadde i resten.

Deigen skal bare røres sammen til den er skikkelig blandet. Ha i rosinene til slutt – enten i hele deigen eller bruk halvparten av mengden og ha i halvparten av deigen.

Fordel deigen i topper på bakepapirene. Jeg bruker en liten is-scoop til denne jobben, men du kan gjerne bruke to spiseskjeer.

Klem toppene forholdsvis flate med en gaffel eller bruk fingrene. Stek kjeksene i 14-16 minutter. Jeg steker to brett om gangen.

Stek kjeksene i 14-16 minutter. La de ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist og lar de avkøles der.

Kjeksene holder seg fint i en lufttett kakeboks i minst en uke – hvis du greier å beholde dem så lenge 🙂

2 kommentarer til “Havrekjeks med litt mindre sukker”

  1. Skiftet ut malt ingefær med en klype malt nellik. Supplerte med Hakkede mandler, saltfrie peanuter og 80% kokesjokolade. Fy søren helt himmelske kjeks!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon