Havrekjeks med sjokoladebiter
Jeg digger disse havrekjeksene med sjokoladebiter! Ja, de er med rosiner og hakkede valnøtter også!
Jeg liker de aller best når de er på kanten til understekte slik at kjernen forblir myk selv etter at kjeksene er avkjølt. Da er de nemlig så gode at det er vanskelig å bare spise én.
Havrekjeksene holder seg fint i en lufttett kakeboks iallfall 1 uke. De kan også fryses ned.
LES MER! Disse HAVREKJEKSENE har vært veldig populære her på bloggen i mange år!

Ingredienser
100 g sukker
175 g mykt, brunt sukker
50 g valnøtter
50 g mørk sjokolade
1 egg
2 ss vann
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
0.25 ts salt
275 g store havregryn
50 g rosiner
0.5 ts flaksalt til dryss etter steking
Slik lager du havrekjeks med sjokoladebiter
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.
Ha smøret og begge sukkertypene i en miksebolle og pisk til det blir luftig og lysere i fargen. Skrap ned langs kantene på bollen en gang eller to underveis.
I mellomtiden grovhakker du valnøttene og sjokoladen og legger den til side.
Pisk inn egget og vannet.
Ha alle de tørre ingrediensene i bollen, inklusive nøttene og sjokoladen og rør det hele sammen.
Fordel massen i topper på de to stekebrettene. Jeg bruker en liten isskje til dette, men du kan også bruke to spiseskjeer.
Når du steker med varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. Stek kjeksene i ca. 12 minutter. De skal fremdeles være litt myke på toppen.
Dryss flaksaltet over kjeksene så snart de er ute av stekeovnen. La de ligge i ro i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist og lar de avkjøles helt.













