Mørke sjokoladecookies

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørke sjokoladecookies

Jeg lager mine mørke sjokoladecookies på akkurat samme måte som mine lyse chocolate chip cookies. Bruker den samme oppskriften også. Tilsetter bare 25 g kako i deigen til denne versjonen.

Jeg bruker ikke å ha kjøkkenet fullt av cookies som dette til enhver tid. Da hadde jeg nok endt opp med å rulle ut av kjøkkenet. Men akkurat fordi at dette ikke er noe jeg spiser hver dag, smaker de så aldeles fortreffelig når jeg først spiser dem. Det går også fint å fryse ned kjeksene. La dem tine på kjøkkenbenken (noe de gjør på noen få minutter) og så gi dem 2 minutter i en varm stekeovn før du serverer dem. Da smaker de helt nystekte igjen.

God bakst!

Mørke sjokoladecookies

Dette trenger du for å lage 30 chocolate chip cookies
150 g mykt smør
150 g sukker
175 g mykt brunt sukker
2 egg
½ ts Maldon
375 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
25 g kakao
175 g mørk sjokolade, enten hakket eller kjøpt som sjokoladedrops

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk smør og begge sukkerutgavene til det blir luftig og kremete. Det tar 7-8 minutter. Tilsett eggene ett og ett og pisk inn det ene før du tar det andre. Knus Maldonsaltet mellom fintertuppene og bland det sammen med hvetemelet, bakepulveret og kakaoen før du har det i miksebollen også. Da kan det være lurt å kjøre ned hastigheten på miksmateren først, så slipper du at hele kjøkkenet blir fullt av hvetemel.

Så snart melet er blandet inn, har du i sjokoladebitene. Nå er det mulig å kjøpe små «sjokoladedrops» i de fleste dagligvarebutikker. De ser ekstra fine ut når de smelter sammenlignet med å hakke opp jokoladen selv, men det går helt fint det også.

Har du en liten isskje, er det det aller enkleste å bruke når du lager cookies som dette. Jeg bruker en isskje som er 4 cm i diameter. Da er jeg sikret at alle kjeksene blir like store. Du kan også fordele kjeksrøra med to teskjeer.

Fordel røra utover 3 bakepapirkledde stekebrett. Ha god avstand mellom, de kommer til å smelte utover.

Stek kjeksene i 15 minutter. La dem ligge i ro på stekebrettet i 2 minutter før du legger dem over på en bakerist og lar dem avkjøles.

Mørke sjokoladecookies

Mørke sjokoladecookies

Mørke sjokoladecookies

Mørke sjokoladecookies

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon