De beste havrekjeksene

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 38

De beste havrekjeksene

Herlighet, folkens; Dette er de beste havrekjeksene! Stappende fulle av godt smør og havregryn som de er.

Oppskriften har jeg fra Leon Knapskog, som driver Minibakeriet i Norfjordeid. Jeg har aldri vært der selv, men har fulgt bakeriet på Instagram i lang tid. Det er utrolig fascinerende å se hvor utrolig mye godt de lager og selger i dette bakeriet, som jeg ut fra navnet antar er ganske så lite. Her om dagen la Leon ut bilde av disse havrekjeksene, med følgende tekst under: “Fikk tidenes havrekjeksoppskrift av min kjære mor! Veldig gode i seg selv og helt sinnsykt gode med smør og brunost på!”

Da måtte jeg rett og slett sende en melding for å spørre om han hadde lyst til å dele oppskriften, og det hadde han! Tusen takk til Leon! Jeg skal iallfall stikke innom bakeriet om nå mine veier går mot Norfjordeid!

Og bare sånn at det skal være helt klart: Jeg er helt enig med Leon i beskrivelsen av kjeksene. Farlig gode!

LES MER! Her finner du oppskrift på HAVREKJEKS MED LITT MIDRE SUKKER

PS! Det går fint å bruke lettkokte havregryn også. Konsistensen blir litt annerledes – fremdeles knallgode!

Ingredienser

De beste havrekjeksene
300 g romtemperert smør
300 g store havregryn
300 g sukker
200 g hvetemel

Servering
smør
brunost

Slik baker du de beste havrekjeksene

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle 3 stekebrett med bakepapir.

Del smøret i mindre biter før du har det i en miksebolle sammen med resten av ingrediensene. Har du en flat pisker til kjøkkenmaskinen din, er den fin å bruke til å piske dette sammen. Hvis ikke, hadde jeg nok nesten brukt en eltekrok. Eventuelt pisket smøret mykt med en vanlig ballongvisk på kjøkkenmaskinen først, før jeg hadde i resten.

Deigen skal bare røres sammen til den er skikkelig blandet.

Fordel deigen i topper på bakepapirene. Jeg bruker en liten is-scoop til denne jobben, men du kan gjerne bruke to spiseskjeer. Leon gav beskjed om at hver topp skal veie 27 gram 😉

Klem toppene forholdsvis flate med en gaffel eller bruk fingrene. Stek kjeksene i 14-16 minutter. Jeg steker to brett om gangen.

La kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig løfter dem over på en bakerist slik at de kan avkjøles der.

Så snart havrekjeksene er nok avkjølt, er det bare å finne frem smøret og brunosten!

Kos deg!

59 kommentarer til “De beste havrekjeksene”

  1. Hei. Disse ble supergode, men de fløt utover. Ble mer som havreflarn ikke som på bildet ditt. Hva kan være galt tro??

    • Hei Linda! Da høres det ut som om du enten har hatt litt for lite hvetemel i eller om du kanskje stekte dem på litt for svak varme.

    • ei Sarah! Jeg har ikke prøvd det, men det vil jeg tro skal gå veldig bra. Tipper på at de blir litt seigere i konsistensen da, og det er jo bare godt!

  2. Flott, da har jeg nettopp laget disse med lettkokt havregryn å de ble nydelige 🙂
    Tusen takk for flott oppskrift! 🙂
    Ha en flott helg 🙂

    • De holder fint i 1 uke. Fordi det er ganske så mye smør i dem, ville jeg lagt dem i fryseren dersom du skal ha dem lenger enn det. De er super å fryse. Og ja, du kan redusere sukkermengden noe. De vil få en litt annen konsistens og smak, men fremdeles være gode.

  3. Eg laga kjeksa før jul. Det låg att nokre i ei plastbok i kjøleskapet. I forgårs serverte eg dei med smør og brunost til nokre damer. Dei vart veldig begeistra og fekk med oppskrifta heim.
    Altså, ikkje nødvendig å fryse dei, held seg lenge berre med å stå kjøleg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon