Energibarer med peanøttsmør og havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter + avkjøling

Porsjoner: 30

Energibarer med peanøttsmør og havregryn

Lykken er å finne noen gode energibarer med peanøttsmør og havregryn i kjøleskapet når trangen etter litt ekstra energi setter inn! Og disse energibarene gir deg en umiddelbar herlig energiboost! De er i tillegg skikkelig kjappe og enkle å lage. Helt tipp topp, spør du meg!

Energibarene holder fasongen og smuldrer ikke opp. Jeg bruker å ha dem liggende i kjøleskapet, men de tåler å være ute i romtemperatur også. Sjokoladetoppingen kan da bli litt klissete.

LES MER: Sånn lager du GODE ENERGIBARER MED HAVREGRYN OG NØTTER

Jeg bruker små sjokoladeknapper i denne versjonen, men du kan også veldig gjerne bruke rosiner eller tørkede tranebær om du heller vil det. Det blir også veldig godt.

Det er enkelst å røre sammen råvarene når du bruker et peanøttsmør som er forholdsvis mykt i konsistensen.

Hvis du har lyst til å gjøre energibarene litt sunnere, kan du veldig enkelt og greit kutte ut sjokoladen på toppen. De blir veldig gode allikevel. Da kan du kutte ut flaksaltet også.

Ingredienser

Energibarer med havregryn og peanøttsmør

250 g peanøttsmør
125 g flytende honning
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
250 g store havregryn
50 g sjokoladechips eller hakket mørk sjokolade
50 g gresskarkjerner
75 g sjokolade, 55-60%
0.5 ts flaksalt

Slik gjør du

Kle en liten form med bakepapir Formen jeg har brukt her, er 23 x 17 cm.

Rør peanøttsmøret og honningen sammen i en romslig bolle. Ha i resten av ingrediensene, unntatt sjokoladen og flaksaltet som skal på toppen, og rør det sammen.

Hell det over i fomren og jevn det glatt utover. Legg et lag med bakepapir over og klem det hardt sammen. Bruk gjerne bunnen av en kopp eller noe for å klemme det ned.

Smelt sjokoladen som skal på toppen, i mikrobølgeovn eller over et vannbad, og fordel den tynt utover. Dryss over flaksalet til slutt før du setter formen i kjøleskapet i 2-3 timer slik at det setter seg.

Ta ut hele formen og del opp i små firkanter.

Jeg liker å sette hele formen tilbake i kjøleskapet, etter oppdeling, så er det bare å forsyne seg når når man trenger litt ekstra energi.

Energibarene med peanøttsmør og havregryn holder godt i kjøleskapet i minst 3 uker.

2 kommentarer til “Energibarer med peanøttsmør og havregryn”

  1. Hei kan man bruke mandel smør i stede for peanøttsmør. Evt. Hvor mye. Ser ikke det i oppskriften

    • Hei Kari Elise! Det går sikkert akkurat like fint. Jeg skrev havregryn to ganger istedenfor peanøttsmør, men det er rettet opp nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon