Kjempegode og lettvinte energibarer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Kjempegode og lettvinte energibarer

Jeg elsker disse energibarene og det gjør resten av familien også, for de har en tendens til å forsvinne veldig fort fra formen i kjøleskapet! Ja, de forsvinner så fort at det er nok ikke bare trangen til ekstra energi, men også suget etter noe skikkelig godt, som gjør seg. gjeldende. Ha ha ha!

Vi har noen diskusjoner angående de rosinene som jeg bruker, for det er ikke alle i familien som er like begeistret for rosiner, men  de blir godkjent i disse barene!

Barene er skikkelig enkle å lage. De skal ikke stekes, bare litt av innholdet som skal smeltes før alt blandes sammen.

Det er kokosfettet som holder barene sammen, og det blir mykt når det kommer i romtemperatur. Det betyr at barene holder seg best i formen når de oppbevares i kjøleskapet. Etter at formen har stivnet, bruker jeg å ta den ut og dele i passe store biter, legge tilbake i formen igjen og la den stå i kjøleskapet. Så kan alle bare gå dit for å forsyne seg.

Om det er noen av råvarene du mangler, er det lett å bare bytte dem ut med andre, tilsvarende råvarer. Flaksaltet er jeg ganske så streng på! Det gir et helt annet – og mye bedre – smaksbilde når du bruker flaksalt og ikke finsalt til disse, for flaksaltet sprer seg rundt og blir til bittesmå bomber rundt om.

Ingredienser

Kjempegode og lettvinte energibarer
150 g peanøttsmør
100 g mykt, brunt sukker
25 g honning
100 g kokosolje
75 g blandede nøtter gjerne cashewnøtter og mandler
75 g solsikkekjerner
150 g havregryn
100 g rosiner
50 g tørkede tranebær
1 ss svarte chiafrø
1 ss hvite chiafrø
1 ss linfrø
1 ts flaksalt

Slik gjør du

Her bruker jeg en form som er ca. 20 x 24 cm. Kle den med plastfolie.

Ha peanøttsmør, brunt sukker, honning og kokosolje i en kjele og smelt det sammen.

Bland alt det andre i en stor bolle før du heller den smeltede massen over. Bland det sammen og hell det over i formen. Klem massen sammen. Jeg bruker å legge et lag med plastfolie over og før jeg klemmer det på plass.

Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten.

Ta formen ut og bruk en kvass kniv for å dele det opp i passe store barer. Jeg bruker å først dele en gang på midten langsetter, så i ca. 3 cm tykke staver før jeg legger det hele tilbake i formen og setter den i kjøleskapet igjen.

Energibarene holder i minst en uke – jeg har aldri hatt dem stående lenger, for de bruker å forsvinne fort, fort!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon