Store sjokoladecookies

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Store sjokoladecookies

Aldri før har jeg lagd større cookies enn dette! De er jo helt enormt store! Og de er kjempegode!

Oppskriften er nærmest en ren kopi av en oppskrift jeg fant i BBC Good Food. De så så fristende ut at jeg bare måtte teste dem ut.

Det er to triks i denne oppskriften som jeg ikke har prøvd før når jeg lager cookies, og det ene er å brune smøret som skal i deigen og så skal du ta ut stekebrettene og kakke dem to ganger midt under stekingen, for at de skal bli flate.

Denne deigen er genial å fryse ned også! Da ruller du den ut til kuler først før du legger dem i fryseren. På den måte kan du få deg nystekte cookies akkurat når du vil. Beregn litt lengre steketid hvis du tar deigen rett fra fryseren.

Store sjokoladecookies

12 cookies

125 g smør
200 g mykt brunt sukker
100 g brunt demerarasukker (det er løst sukker)
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
1 ½ ts flaksalt
1 ts bakepulver
¼ natron
2 egg
2 eggeplommer
200 g mørk sjokolade

Smelt smøret i en kjele. Når det har smeltet, lar du det koke videre til det blir gyllenbrunt. Følg med sånn at det ikke blir brent. Hell smøret over i en bolle – la eventuelt bunnfall være igjen i kjelen – og avkjøl smøret noe.

Ha i de tre ulike sukkertypene og rør dem inn. Ha i eggene og eggplommene og rør dem inn. Bland sammen resten av de tørre ingrediensene (bruke bare 1 ts av flaksaltet nå!) før du har dem i bollen og blander dem inn.

Grovhakk sjokoladen og rør den inn. Sett bollen i kjøleskapet i de kommende 3-4 timene til du har fått en fast masse.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Del cookiedeigen i 12 like store deler og rull dem ut til kuler. Fordel dem på de to stekebrettene. De flyter ut mye, så det må være stor plass rundt hver kjeks.

Stek kjeksene i 10 minutter. Ta ut ett og ett brett, kakk brettet på benken en gang eller to og dryss over resten av saltet (fordelt på de to stekebrettene). Sett brettene tilbake i stekeovnen og stek videre i 3 minutter. Ta ut igjen og kakk i benken en gang til. Stek til slutt i 3 minutter til.

La cookisene ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig løfter dem over på en bakerist.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon