Aldri før har jeg lagd større cookies enn dette! De er jo helt enormt store! Og de er kjempegode!

Oppskriften er nærmest en ren kopi av en oppskrift jeg fant i BBC Good Food. De så så fristende ut at jeg bare måtte teste dem ut.

Det er to triks i denne oppskriften som jeg ikke har prøvd før når jeg lager cookies, og det ene er å brune smøret som skal i deigen og så skal du ta ut stekebrettene og kakke dem to ganger midt under stekingen, for at de skal bli flate.

Denne deigen er genial å fryse ned også! Da ruller du den ut til kuler først før du legger dem i fryseren. På den måte kan du få deg nystekte cookies akkurat når du vil. Beregn litt lengre steketid hvis du tar deigen rett fra fryseren.

Store sjokoladecookies

12 cookies

125 g smør
200 g mykt brunt sukker
100 g brunt demerarasukker (det er løst sukker)
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
1 ½ ts flaksalt
1 ts bakepulver
¼ natron
2 egg
2 eggeplommer
200 g mørk sjokolade

Smelt smøret i en kjele. Når det har smeltet, lar du det koke videre til det blir gyllenbrunt. Følg med sånn at det ikke blir brent. Hell smøret over i en bolle – la eventuelt bunnfall være igjen i kjelen – og avkjøl smøret noe.

Ha i de tre ulike sukkertypene og rør dem inn. Ha i eggene og eggplommene og rør dem inn. Bland sammen resten av de tørre ingrediensene (bruke bare 1 ts av flaksaltet nå!) før du har dem i bollen og blander dem inn.

Grovhakk sjokoladen og rør den inn. Sett bollen i kjøleskapet i de kommende 3-4 timene til du har fått en fast masse.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Del cookiedeigen i 12 like store deler og rull dem ut til kuler. Fordel dem på de to stekebrettene. De flyter ut mye, så det må være stor plass rundt hver kjeks.

Stek kjeksene i 10 minutter. Ta ut ett og ett brett, kakk brettet på benken en gang eller to og dryss over resten av saltet (fordelt på de to stekebrettene). Sett brettene tilbake i stekeovnen og stek videre i 3 minutter. Ta ut igjen og kakk i benken en gang til. Stek til slutt i 3 minutter til.

La cookisene ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig løfter dem over på en bakerist.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *