Noe av det beste som finnes er – uten tvil – nystekte chocolate chipcookies. Akkurat passe sprø utenpå og med den litt seige kjernen. Full av god sjokolade! Love it!

Oppskriften til disse herlige salighetene er ikke min. Den har jeg knabbet fra den svenske konditoren Roy Fares. Litt av en type! Han har masse gode oppskrifter i boken sin United States of Cakes som kom ut på norsk nå i høst. Jeg har bakt mange av kakene og jeg har blitt like fortapt i dem alle! Jeg har også lagt ut en oppskrift på ostekake med eplebiter fra den godeste Roy.

Tilbake til cookisene: Har du lyst til å bake én ting denne uken, synes jeg du skal lage disse! Det er absolutt ikke mye jobb og de smaker helt fantastisk. Kakene holder seg fint i en lufttett beholder i minst én uke. Du kan også fryse dem ned. Det tåler de også. Og det beste med nedfrysningen er at de tiner så fort igjen. Èn cookies ut av fryseren, vannkokeren på og teklokken klar i koppen – så er kjeksen tint innen teen er ferdig!

Kos deg!

Chocolate chip cookies

Dette trenger du for å lage 30 chocolate chip cookies
125 g hasselnøtter
300 g mørk sjokolade – enten i blokk eller som små sjokoladeknapper
225 g romtemperert smør
175 g sukker
125 g brunt sukker
325 g hvetemel
1 1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts Maldonsalt
1 egg

Sett stekeovnen på 190 grader, varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Fordel hasselnøttene på det ene brettet og stek dem i 7-8 minutter. Ta dem ut og hell dem over på et rent kjøkkenhåndkle. La dem avkjøles noe før du gnir håndkleet mot nøttene slik at skallet løsner.

Mens nøttene stekes, pisker du smøret og de to sukkertypene luftig i en miksmaster. Det tar omlag 6-7 minutter. Pisk inn egget.

Bland sammen hvetemel, natron, vaniljesukker og Maldonsalt i en bolle. Knus saltet mellom fingertuppene før du blander det inn. Rør dette så inn i smør- og sukkerblandingen.

Hakk opp nøttene og sjokoladen forholdsvis grovt- Bruker du sjokoladeknapper, lar du dem være hele. Rør det inn sammen med resten av ingrediensene. Det er best å bruke en sleiv til dette.

Fordel deigen i 30 like store deler og rull hver del ut til en kule som du plasserer på de to stekebrettene. La det være litt avstand mellom slik at de ikke flyter sammen under stekingen.

Trykk kulene litt sammen før du setter begge brettene inn i stekeovnen samtidig.

Stek cookisene i 10-12 minutter, til de har blitt gyllenbrune rundt kantene og du kan kjenne at de er forholdsvis faste i konsistensen.

Ta ut brettene og la kjeksene ligge rolig i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist og avkjøler dem helt.

Så er det bare å finne fram melkeglasset og prøvesmake!

Chocolate chip cookies Chocolate chip cookies Chocolate chip cookies

God bakst!
Follow my blog with Bloglovin

Følger du meg på Facebook? Hvis ikke, kan du klikke her!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *