Sitronformkake med kremostglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sitronformkake med kremostglasur

Det er noe herlig traust og akkurat passe gammeldags med formkaker! Det kan i grunn dukke opp en bestemor rundt nærmeste hjørne før du vet det.

Dette er en klassisk sitronformkake med valmuefrø i. Jeg elsker å se de små blåsvarte prikkene i hele kaken! Istedenfor å ha en klassisk melisglasur på toppen, bruker jeg en kremostglasur. Og kremostglasur er jo den beste glasuren som finnes! Den kan jeg glatt spise med skje.

Oppskrift på sitronformkake med valmuefrø og kremostglasur
1 formkake i form på 1 1/2 liter

Sitronformkaken
175 g romtemperert smør
225 g sukker
4 egg
200 g hvetemel
50 g potetmel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
15 g valmuefrø
skall og saft fra 1/2 sitron

Kremostglasuren
200 g romtemperert naturell kremost
100 g melis
ca. 2 ts sitronsaft
revet sitronskall til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme og kle en brødform på 1 1/2 liter med bakepapir.

Ha smør og sukker i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Knekk eggene og ha i en skål. I en annen skål blander du sammen de tørre ingrediensene.

Når smør og sukker er ferdig pisket, har du i eggene og det tørre vekselsvis. Ha i et egg, så ca. 1/4 av den tørre blandingen og sitronskallet og -saften. Gjenta til alt er pisket inn. Ikke pisk røren mer enn nødvendig.

Hell røren over i brødformen og fordel den jevnt utover. Stek kaken på nest nederste rille i 1 time og 15 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.

Hvelv den forsiktig ut av formen og over på en bakerist. La den avkjøles helt før du lager glasuren. Du kan gjerne lage kaken dagen før servering. Da vil den sette seg fint.

Pisk sammen kremosten, melisen og sitronsaften til du får en klumpfri glasur. Fordel den over kaken. Riv det gule av sitronskallet på den fine siden av rivjernet og fordel over glasuren.

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon