Godt plassert under noen melposer (som det er stort sett jeg som bruker hjemme hos oss) bruker det å ligge minst en pakke med Digestivekjeks. Da vet jeg at jeg bestandig har kjeks å bruke som bunn til ostekaker og andre paiaktige kaker hvor jeg ønsker kjeksbunn, og så vet jeg – viktigst av alt! – at jeg bestandig har noe søtt og godt liggende på lur når jeg er skikkelig sugen på et eller annet. Ah! Jeg elsker Digestivekjeks med smør, hvitost og appelsinmarmelade!!! Er det jeg som er gal eller er dette en normal kombo? Ha ha ha!

Og jeg synes at Digestivekjeksene gjør seg skikkelig godt inni denne sjokoladeformkaken også! Det er herlig med litt knasing og en litt annen konsistens inni stykkene.

Jeg har en annen SJOKOLADEFORMKAKE liggende her på bloggen fra før også som ligner ganske så mye på denne, men den har altså ikke disse herlige kjeksene fordelt rundt om 😉

Håper du også kommer til å elske denne sjokoladeformkaken like mye som meg!

Sjokoladeformkake med Digestivekjeks og sjokoladeglasur

Sjokoladekaken
125 g romtemperert smør
150 g mykt brunt sukker
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
50 g bakekakao
½ ts natron
½ ts bakepulver
3 egg
2 dl skummet kulturmelk
5 Digestivekjeks (ca. 65 g)

Sjokoladeglasuren
50 g romtemperert smør
100 g naturell kremost
250 g melis
25 g bakekakao
2 ss sterk, avkjølt kaffe
1 liten skvis sitron
litt mørk sjokolade og kakao til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme og kle en brødform på 1 ½ liter med bakepapir.

Ha smør og og alle tre sukkervarianter i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Bland sammen alt det tørre i en skål og pisk lett sammen eggene i en annen.

Når smør og sukker er ferdig pisket, har du i eggene, det tørre og den skummede kulturmelken vekselsvis. Først litt av det ene, så neste og neste. Gjenta til alt er pisket inn. Ikke pisk røren mer enn nødvendig. Knus kjeksene grovt.

Hell røren over i brødformen og fordel den jevnt utover. Stek kaken på nest nederste rille i ca. 1 time og 5 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Du kan gjerne sjekke først litt før kaken har stekt i 1 time. Mine former er litt korte og brede. Har du langre og smalere former, vil kaken bli ferdigstekt litt fortere. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.

La den stå i formen i 5-10 minutter før du forsiktig hvelver den ut og over på en bakerist. La den avkjøles helt før du lager glasuren. Du kan gjerne lage kaken dagen før servering. Da vil den sette seg fint.

Rør sammen alle ingrediensene til glasurden til du får en klumpfri glasur. Det går fint å gjøre med en slikkepott og fordel den kaken.

Bruk en grønnsaksskreller til å rive litt mørk sjokolade over glasuren. Her har jeg også gitt kaken et lite dryss med bakekakao helt til slutt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei!
    Takk for mange flotte oppskrifter – som jeg benytter meg av ofte!
    I denne oppskriften er begrepet …. Knus kjeksene grp benyttet. Hva betyr grp i denne sammenhengen, og hva gjør man med den knuste grp-kjeksen? Jeg kjenner GRP-begrepet av det engelske glass-reinforced plastic, men her i denne kakeoppskriften?

    • Ha ha ha! Her er det nok en skrivefeil ute og går, Ragnhild! Det skal være knus kjeksene grovt. Skal rette opp med en gang 🙂

    • Ja, det kan du, men du må nok øke mengdene litt. Den enkleste måten å finne ut hvor mye du må øke, er å sammenligne hvor mye vann du får plass i i rundformen sammenlignet med brødformen. Da kan du lett gange deg opp til riktig mengde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *