Sjokoladeformkake med sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladeformkake med sjokoladeglasur

Jeg ELSKER formkaker! Og jeg vet at jeg definitivt ikke er alene, for hver eneste gang jeg legger ut en formkakeoppskrift på Facebook, blir det massiv respons. Det tror jeg at det kommer til å bli på denne sjokoladeformkaken med sjokokadekremostglasur og revet sjokolade også! Med 3 sjokolader i navnet, MÅ jo dette bare bli en stor suksess!

En av de tingene jeg liker aller best med formkaker er at de er superenkle å lage. Det er bare å røre eller mikse sammen, smøre en brødform og så er den klar for steking. Men det jeg liker aller, aller best med formkakene, er jo at de smaker skikkelig smashing godt!

Oppskriften er en litt omarbeidet versjon av denne sitronformkaken med kremostglasur, hvor jeg blant annet har byttet ut sitronen med kakao og sjokolade. Jeg sier bare NAM!

Oppskrift på sjokoladeformkake med sjokoladekremostglasur

1 kake

Kakerøren
175 g romtemperert smør
225 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 egg
200 hvetemel
50 g potetmel eller maisenna
2 ts bakepulver
½ ts natron
75 g kakao
2 dl skummet kulturmel

Sjokoladekremglasuren
100 g kokesjokolade + litt til pynt (ca. 55 % kakao)
200 g romtemperert naturell kremost
75 g melis
en liten skvis sitronsaft

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme og kle en brødform på 1 ½ eller 2 liter med bakepapir.

Ha smør og sukker i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Knekk eggene og ha i en skål. I en annen skål blander du sammen de tørre ingrediensene.

Når smør og sukker er ferdig pisket, har du i eggene, det tørre og den skummede kulturmelken vekselsvis. Først litt av det ene, så neste og neste. Gjenta til alt er pisket inn. Ikke pisk røren mer enn nødvendig.

Hell røren over i brødformen og fordel den jevnt utover. Stek kaken på nest nederste rille i ca. 1 time og 5 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Du kan gjerne sjekke først litt før kaken har stekt i 1 time. Mine former er litt korte og brede. Har du langre og smalere former, vil kaken bli ferdigstekt litt fortere. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.

La den stå i formen i 5-10 minutter før du forsiktig hvelver den ut og over på en bakerist. La den avkjøles helt før du lager glasuren. Du kan gjerne lage kaken dagen før servering. Da vil den sette seg fint.

Smelt sjokoladen til glasuren og sett den til slide så den blir litt avkjølt. Rør sammen kremosten, melisen og sitronsaften til du får en klumpfri glasur. Det kan du bare gjøre med en slikkepott. Rør inn den smaltede sjokoladen før du fordeler glasuren over kaken.

Riv litt ekstra sjokolade over glasuren. Jeg bruker grønnsaksskrelleren når jeg river sjokoladen.

NAM!

 

14 kommentarer til “Sjokoladeformkake med sjokoladeglasur”

    • Her bruker jeg en kokesjokolade med ca. 55 % kakao i. Og en naturell kremost. Enten Philadelphia eller Tine. Det kommer på det samme 🙂

    • Hei Henriette! Ja, det går fint! Du må nok justere steketiden noe, men bruker du en kakepinne, har du kontroll på den også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon