Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Titt og ofte ligger det noen bananer på kjøkkenbenken som har passert middagshøyden og som ikke frister meg alt for mye å spise i sin naturlige form. Heldigvis er banan helt strålende bra å bruke i masse forskjellige kaker og smoothies! Og ligger bananen klar, uten at du har tenkt å lage mat, kan du fryse ned hele bananen og ta den opp når det passer å bake.

De søte, saftige bananene blir utrolig gode sammen med valnøttene i denne kaka. Det blir en skikkelig nøttete smak. Du må gjerne servere formkaka mens den fremdeles er litt lunken og med en klatt pisket helfet creme fraiche (piskes som vanlig fløte) eller en kule is til.

Visste du forresten at valnøtter har vært brukt til mat i mer enn 9000 år! Treet kom opprinnelig fra det gamle Persia. Det er sunt å spise en neve valnøtter hver dag. Valnøttene inneholder godt med omega-3, 6 og 9 fettsyrer. Mesteparten av fettet er sunt enumettet fett.

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Dette trenger du til en banankake med valnøtter og sjokolade
4 godt modne bananer
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
150 g romtemperert smør
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade
100 g valnøtter

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader og kle en liten brødform (1 1/2 liter) med bakepapir. For å få fine, rette hjørner med bakepapiret i brødforma, klipper jeg to bakepapir. Ett like bredt som brødforma er bred og ett like bredt som forma er lang. Så sprayer jeg litt fett, slik at papiret ikke sklir, ned i bunnen av forma før jeg legger bakepapirremsene på plass.

Del opp bananene i småbiter og ha dem i en miksebolle sammen med sukkeret og vaniljesukkeret. Har du en flat kakevisper på mikseren din, bruker du den. Hvis ikke, bruker du den vanlige runde vispen. Kjør mikseren rundt til bananene er helt most og det har blitt ganske flytende i konsistensen. Tilsett eggene ett og ett og pisk dem inn også.

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Mens mikseren fremdeles går, tilsetter du smøret litt etter litt og pisker det inn. Smøret må være helt mykt for at du skal greie det. Det har ingenting å si at det blir igjen bitte små smørklumper i røra. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det oppi bakebollen. Da er du sikker på å unngå melklumper i den ferdige kaka. Rør inn melet med en stor slikkepott.

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Hakk opp sjokoladen og grovhakk valnøttene. Du kan også bruke sjokoladedråper som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Bland det inn i røra før du heller alt oppi brødforma.

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Sett forma på nederste rille i stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 190 grader. Stek kaka i 1 time og 5–10 minutter. Sjekk med en kakepinne etter 1 time for å sjekke om den er ferdig. Stikk pinnen midt nedi kaka. Kommer den tørr ut, er kaka ferdig.

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

La den avkjøles litt i kakeforma før du lar den avkjøles helt på en bakerist.

Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

 

<a href=»http://www.bloglovin.com/blog/2391442/?claim=d8w4grxwgfr»>Follow my blog with Bloglovin</a>

9 kommentarer til “Saftig banankake med valnøtter og sjokolade”

 1. Hei, jeg har alltid lurt på følgende – smaker bananbrød eller -kake bananer? Synes det virker litt ekkelt, men hvis det bare gir sødme og fylde kan det være verdt å prøve det.

  • Hei!
   Jeg synes at noen bakankaker smaker for mye banan, slik at det blir en litt emmen smak av det hele, men det kommer an på oppskriftene. Jeg synes at det å bruke litt banan, er med på å gi en saftighet og sødme som absolutt er verdt å prøve.
   Lykke til!
   Marit 🙂

  • Det er jeg jammen ikke sikker på MorMarie. Da tror jeg at jeg ville brukt gresk yoghurt, surmelk eller en annen væske (rundt 1 dl) og så 1 ts ned natron. Det burde gå. Lykke til!

 2. Hei! Eg har lyst til å prøve denne oppskrifta, men er usikker på mengda banan. Går det an å seie noko om vekta? 4 store, middels eller små kan gjere ein forskjell i ei røre, derfor hadde det vore fint å få vekt oppgitt!

  • Hei Åse!
   Her er det brukt helt medium bananer. Har du store bananer, kan du tilsette litt mer mel. God bakst! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon