Ultrasaftig bjørnebærkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ultrasaftig bjørnebærkake

I våres plantet vi to tornefrie bjørnebærbusker i hagen og nå er bærene endelig modne! Det er ikke all verdens til bær som har kommet, men nok til at jeg har store forventninger til neste sommer. Jeg plukket med meg en liten bolle i dag ettermiddag som jeg skal bruke i en pæresalat (som jeg skal lage til foto) i morgen. Hadde det ikke vært for salaten, kunne jeg brukt dem i denne deilige bjørnebærformkaka.

Det er noe deilig gammeldags med formkaker. Formkaker er hverdag og fest på èn gang. Det er ikke kaken vi lager når noe skal feires med brask og bram, men heller når vi skal kose oss litt til ettermiddagskaffen på tirsdag eller formiddagsteen på lørdag.

Bestemor hadde alltid en formkake liggende på lur til ”klokka-ti-kaffen”, og de gråhårede damene stilte med sine formkakefavoritter på bedehusfestene. Krydderformkake, marmorkake, enkel formkake med melisglasur og aprikosformkake. Favorittene var mange, og hvis mamma og pappa ikke holdt tellinga, prøvde jeg alltid å komme meg gjennom hele utvalget.

Har du ikke egne bjørnebærbusker, kan du med hell bruke den frosne varianten fra nærmeste dagligvarebutikk.

Ultrasaftig bjørnebærkake

Dette trenger du til 1 kake
175 g mykt smør
175 g brunt sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2 stk egg
1 stk pære
250 g bjørnebær
1 ss demerarasukker (kan utelates)

Stekes på 175 grader i 55–60 minutter.
Kle en brødform på 1 1/2 liter med bakepapir.

Ha smør og sukker i en miksmaser med en grov visper eller en ”flatrører”, hvis du har det på maskinen din. Visp det hele sammen til smøret er utrørt og det har blitt luftig.

Bland sammen hvetemel, bakepulver og kanel og tilsett det vekselsvis med lett sammenpiskede egg. Skrell pæren og skjær den i småbiter. Tilsett den sammen med bjørnebærene og rør det hele forsiktig sammen. Du kan godt bruke frosne bær, og du kan variere bærene etter hva du har tilgjengelig.

Slå røren over i brødformen, strø over demerarasukkeret og stek kaken på nederste rille. Bruk en tynn grillpinne eller strikkepinne til å forsikre deg om at kaken er ferdig stekt.

La den avkjøles i formen, oppå en rist. Kaken holder seg saftig og fin i flere dager. Jeg bruker å pakke den inn i aluminiumsfolie og oppbevare den i kjøleskapet.

Ett kommentar til “Ultrasaftig bjørnebærkake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon