Earl Grey-kake med bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter

Porsjoner: 1

Earl Grey-kake med bringebær

Som den store tedrikkeren jeg er, nærmere bestemt Earl Grey-drikkeren jeg er, er det helt utrolig at jeg ikke har hatt en Earl Grey-kake her på bloggen tidligere! Det er jo så godt! Den lett parfymerte teen, er med på å gi en dyp, rund og god smak til så mange kaker! Så som denne formkaken!

Jeg elsker formkaker! De ser som regel ganske så beskjedne ut, men kan skjule de herligste smaker! Og så er de som regel riktig så enkle å lage.

Dette er en deilig kake å lage når du bare har lyst på en god liten kake til helgen, eller til det vi i min barndom bestandig hadde: ettermiddagskaffe!

Ingredienser

Kaken
1.25 dl h-melk
4 teposer earl grey
125 g smør mykt
115 g sukker
4 egg
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 sitronskall
1 appelsinskall
250 g bringebær

Glasuren
75 g melis
3 ss sitronsaft
1 appelsinskall

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme og kle en brødform med bakepapir.

Ha melken og teposene i en kjele og kok opp. Ta den av varmen og la teen trekke i 4-5 minutter.

I mellomtiden pisker du smør og 100 gram av sukkeret luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin. Det tar 5-6 minutter. Tilsett eggene ett og ett og pisk dem inn. Bland sammen 225 gram av hvetemelet, bakepulveret og vaniljesukkeret. Ta teposene ut av melken og klem dem godt slik at du får med deg all væsken. Tilsett melblandingen og melken vekselvis i miksebollen mens maskinen går på lav hastighet. Kjør opp tempoet og bland det skikkelig godt sammen.

Vask sitronen og appelsinen i varmt vann før du river det gule og oransje av skallet og har det i kakerøren.

Bland de siste grammene av hvetemel med bringebærene før du forsiktig vender dem inn i kakerøren. Hell røren over i brødformen. Dryss resten av sukkeret over toppen.

Stek formkaken på nederste rille i 45-50 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, steker du i noen minutter til, før du sjekker igjen. Bruker du en brødform som er lengre og smalere enn den jeg bruker her, kan du beregne litt kortere steketid.

La kaken avkjøles i formen, på en kakerist en stund først, før du forsiktig tar den ut av formen og lar den avkjøles helt.

For å lage glasuren rører du sammen melisen og sitronsaften. Vask appelsinen og riv det gule av skallet med rivjernet og bland inn i glasuren. Hell det over kaken.

Serveres, selvsagt, med en kopp rykende varm Earl Grey! Kos deg!

2 kommentarer til “Earl Grey-kake med bringebær”

    • Hei Ina! Det går bra med frosne. Da synes jeg det er best å bruke dem mens de fremdeles er litt frosne, slik at de ikke går helt i stykker når du rører dem inn. God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon