Appelsinkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Appelsinkake

Yes! Nå jar de gode appelsinene kommet i butikken igjen! Skikkelig søte i smaken og saftige i kjøttet. Akkurat sånn som vi vil ha dem! Har du lyst til å gjøre noe annet med dem enn å spise dem rett fra skallet, kan du jo lage denne supergode appelsin- og sjokoladeformkaken. Hentet ut fra bestemors oppskriftsbok.

Appelsin og sjokolade er en av de klassiske, uslåelige kombinasjonene og det er derfor denne kaken blir så utrolig god også. Jeg sier bare: Nyt!

Appelsinkake

Dette trenger du for å lage en appelsinkake i form
2 appelsiner
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
4 egg
350 g hvetemel
2 ts bakepulver

Melkesjokoladeglasur
100 g melkesjokolade
1 ss sterk kaffe
150 g melis
1 egg (kan utelates)

Pynt
1 appelsin
3 ss finkornet sukker

Sett stekeovnen på 180 grader ha bakepapir i en brødform på 2 liter.

Det er best å bruke økologiske appelsiner når du skal bruke skallet, for de er ikke sprøytet. Hvis du ikke får tak i det, vasker du den ene appelsinen godt i varmt vann før du finriver det gule av skallet på den. Press saften ut av begge appelsinene. Det skal bli omlag 2 dl saft. Sett det til side.

Appelsinkake

(Å lage formkake etter bestemors oppskrift, er en perfekt barnesyssel)

Ha smør og sukker i en miksmaster og pisk det hvitt og luftig. Det tar 4-5 minutter. Så har du i ett og ett egg mens mikseren går rundt. La hvert egg bli ordentlig innarbeidet før du har i neste. Bland hvetemel og bakepulver og rør det sammen med en ballongvisp eller sikt det sammen i en ny bollen. Ha i appelsinskallet og –juicen vekselvis med melblandingen og arbeid det inn. Ikke rør lenger enn til at alt er blandet sammen.

Stek appelsinkaken på nederste rille i ca. 45 minutter.

Når kaken er helt avkjølt, lager du glasuren. Smelt melkesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør inn kaffen og melisen til du får en helt glatt og klumpfri glasur. Rør inn egget til slutt før du fordeler glasuren over kaken.

Vil du lage denne flotte appelsinpynten, er det greit å starte med den, for den tar litt tid. Sett stekeovnen på 70 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær appelsinen i skiver og fordel dem på stekebrettet. La dem tørke i stekeovnen i 3-4 timer. Vend skivene innimellom. Dypp dem i sukkeret når de er ferdige.

Appelsinkake Appelsinkake Appelsinkake

 

Sett på kaffen – eller kaffelars som bestemor ville ha sagt – og nyt et stykke eller to av denne appelsinformkaken med sjokoladeglasur.

 

 

 

 

6 kommentarer til “Appelsinkake”

    • Hei Hilde! Det vet jeg ikke helt. Den enkleste måten å finne ut det på, er å helle vann i først den ene formen – mål det med et litermål – og så i den andre formen. Da ser du lett hvor stort volum det er i de to formene og kan justere mengden ut fra det! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon