Eplekaker er en fantastisk oppfinnelse! Det er så godt, ofte enkelt å lage og perfekt å invitere venner på nå på høsten! Denne eplekakevarianten er intet unntak!

Som et lett syrlig fyll i kaken, rører jeg sammen creme fraiche og sukker og heller over kakerøren og eplene, og så topper jeg det hele med hakkede hasselnøtter. Som alltid er eplekake bestandig best når den serveres litt lunken. Og så kan du jo piske litt kremfløte og servere til. Da er sjansene store for at dette blir en stor suksess!

Her bruker jeg en brødform på 2 liter som jeg steker kaken i. Du kan også bruke en rundform på 22 cm.

Oppskrift på eplekake med creme fraiche og hasselnøtter

Bunn
125 g romtemperert smør
125 g sukker
2 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk

Fyll 1
100 g hasselnøtter
50 g rosiner

Fyll 2
2-3 epler
150 g sukker
3 dl creme fraiche
2 egg
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Til servering
3 dl kremfløte
1 ts sukker
25 g hasselnøtter

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og kle en brødform på 2 liter eller en rundform på 22 cm med bakepapir. Smør sidene med formfett eller mykt smør.

Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk det lyst og luftig. Det tar 5-6 minutter. Ha i eggene ett og ett og pisk dem inn. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det og melken vekselvis i røren. Hell det over i formen.

Hakk opp nøttene, enten for hånd eller i en matprosessor. Dryss 75 gram av nøttene og alle rosinene over røren.

Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Fordel dem ganske tett i tett over røren.

Pisk sammen resten av ingrediensene til fyllet og hell det over eplene. Dryss over resten av hasselnøttene og sett formen i på nederste rille i stekeovnen.

Stek kaken i 50-55 minutter. Stikk en kakepinne i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kakepinnen skal komme tørr ut av kaken når den er ferdig.

La kaken avkjøles i formen, på en bakerist.

Pisk en lett krem av fløten og sukkeret og server til kaken. Grovhakk nøttene og dryss over kremen.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *