En saftig og god gulrotkake bruker å være stor stas å servere, og stasen bør iallfall ikke bli mindre når den toppes med alle disse vakre blomstrene! Du kan selvfølgelig servere kaken uten en eneste blomst på toppen, kanskje bare drysse noen grovhakkede valnøtter over kremostglasuren istedenfor? Men skulle du være så heldig å ha spiselige blomster i hagen eller finne i butikken, er det bare å kjøre på!

Jeg er jo helt udugelig når det kommer til dandering, så jeg la bare masse blomster ved siden av hverandre på benken og løftet alle opp samtidig og plasserte rett på kaken. Og så drysset jeg noen gullkorn på toppen! Da ble det en skikkelig festkake!

Gulrotkake er befriende enkelt å bake og den holder seg saftig og god i flere dager.

Jeg har laget den samme kaken i med squash tidligere! Du finner oppskriften til den her!

Gulrotkake med deilig kremostglasur

Kakebunnene
1 dl naturell yoghurt
4 egg
2 ¼ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
275 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ½ ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
300 g mykt brunt sukker
300 g gulrot
100 g valnøtter

Kremostglasuren
200 g romtemperert naturell kremost
100 g romtemperert smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker
saft av ½ lime

spiselige blomster eller grovhakkede valnøtter til pynt
evt. litt grulldryss til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør 2 rundformer på 20 cm i diameter med olje eller formfett. Legg bakepapir i bunnene.

Rør sammen yoghurten, eggene og oljen i en bolle. Ha i alle de tørre ingrediensene og rør dem inn. Dersom sukkeret er klumpete smuldrer du det opp mellom fingrene før du har i.

Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet. Rør både dem og valnøttene.

Fordel røren mellom de to smurte formene.

Stek kakene i 32-36 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om bunnene er ferdige. Stikk pinnen midt i kakene og sjekk om den kommer tørr ut. Da er bunnene ferdig. Om ikke stekeovnen din steker helt jevnt, er det lurt å bytte plass på bunnene halvveis.

La bunnene avkjøles i formen, på en bakerist.

Ha kremosten og smøret i en miksebolle og pisk det sammen til det er helt klumpfritt.

Ha i melisen og vaniljesukkeret. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder. Skru opp tempoet og pisk på full fart i 2 minutter. Ha i limesaften og rør den inn.

Legg en kakebunn opp ned på et kakefat for fordel halvparten av glasuren over. Legg over den andre bunnen – også den opp ned – og ha over resten av glasuren. Fordel blomstene eller valnøttene over. Har du gulldryss (kakepynt) liggende, kan du gjerne gi kaken et aldri så lite dryss.

Kaken tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager. Blomstene bør ikke legges på før samme dag som servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *