Los Angeles-vafler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Los Angeles-vafler

En av de store vaffelentisiastinstitusjonene i Norge (langt og fint ord!) er Sjømannskriken. Rundt omkring i verden har Sjømannskirken sine kirkehus, og der serveres det vafler! Da Øystein og jeg giftet oss, skjedde det i Sjømannskirken i Los Angeles/San Pedro. Og hva tror du vi fikk servert da vi var der? Vafler! Både da vi var der på samtale med presten, noen dager i forkant av vielsen, og straks etter at vi kom nygifte ut fra kirkerommet, ble det satt et fat med nystekte vafler med brunost foran oss. Det er helt fantastisk.

Hvert år har Sjømannskirkene rundt om i verden en innbyrdes vaffelkonkurranse om hvem som lager de beste vaflene. De siste to årene er det vaflene fra kirka i København som har gått av med seieren. Her finner du oppskriften på Københavnvaflene. 

Jeg skjønner jo sånn i og for seg hvorfor de må steke mange av disse vaflene, for de er skikkelig søte og gode!

Los Angeles-vafler

3 dl havregryn
4 dl hvetemel
3 dl grovt hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ½  bakepulver
2 ss sukker
7,5 dl melk
3 dl yoghurt naturell
3 egg
3 ss olivenolje

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Hell så i melka og yoghurten. Eggene liker jeg å knekke i en liten bolle først, bare for å forsikre meg om at de er i orden, før jeg blander dem med resten. Ha i olivenoljen og bland røra sammen til den blir klumpfri.

Den vil føles litt vel rennende nå, men når havregryenene får svellet litt, blir røra helt strålende. La røra svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet enda lenger.

Sett i vaffeljernet og kjør i gang! Det er ikke så mye fett i denne røra, så det kan være at du må pensle på litt fett mellom hver tredje eller fjerde plate. Prøv deg frem.

Los Angeles-vafler

Kos deg!

 

Ett kommentar til “Los Angeles-vafler”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon