Bringebær- og hasselnøttkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebær- og hasselnøttkake

Når en kakerøre er så god at jeg egentlig har lyst til å spise meg mett på den, lover det godt for det ferdige resultatet. Og denne kaka skuffer ikke. Med perfekt steking får den akkurat den saftigheten og seigheten en kake i denne sjangeren skal ha.

Her koker jeg mitt eget tykke bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig bruke en kjøpt variant istedenfor. Velg da et syltetøy med mer bær enn sukker. Du kan også velge andre bær enn bringebær.

Bringebær- og hasselnøttkake

Dette trenger du for å bake denne bringebær- og hasselnøttkaken

Kakebunn
275 g hasselnøtter
175 g hvetemel
2 ts kakaopulver
1 ts kanel
1/4 ts malt nellik
200 g usaltet smør
250 g sukker
2 egg

Fyll
300 g bringebær
225 g sukker

Krem
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
2 dl matyorhurt

Sett stekeovnen på 190 grader og smør en rundform 26 cm. Legg bakepapir i bunnen av den. Lag et stort kremmerhus av matpapir eller bruk et kremmerhus du allerede har.

Bringebær- og hasselnøttkake

Start med fyllet. På denne tiden av året bruker jeg frosne bringebær som jeg kjøper i butikken. Ha bringebærene og sukkeret i en kjele og kok opp. La det småkoke i 15 minutter. Rør rundt innimellom slik at det ikke setter seg fast i bunnen. Når syltetøyet blir avkjølt, vil du få et ganske fast syltetøy.

Bringebær- og hasselnøttkake

Fordel hasselnøttene på et bakepapirkledd stekebrett og bak dem i ovnen i 5 minutter til du ser at de begynner å bli brunflekkete. Ha dem så over i en food processor og kjør til alt blir helt smulete. Ha i hvetemel, kakaopulver, kanel, salt og nellik og kjør rundt noen ganger til alt er blandet og klumpfritt.

Visp smør og sukker hvitt i en mikser. Det tar omlag 5 minutter. Visp inn eggene før du gradvis tilsetter de tørre ingrediensene. Bland alt godt.

Ha litt over halvparten av røra i kakeposen og fordel resten i bunnen av rundforma. Sett forma på nederste rille i stekeovnen og stek den i 20 minutter til den blir gyllenbrun. Ta den ut og la den avkjøles i 10 minutter. Senk varmen i stekeovnen til 170 grader.

Bringebær- og hasselnøttkake

Fordel syltetøyet over kakebunnen. Sprøyt resten av kakerøra først i en ring rundt kanten og så i rutemønster på samme måte som på en fyrstekake. Sett kaken tilbake på nederste rille og stek i ca. 35 minutter.

La kaken avkjøles på en kakerist i formen. Kaken holder seg fint i flere dager på kjøkkenbenken.

Ved servering. Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til det blir halvstift før du tilsetter matyoghurten og pisker det ferdig.

Bringebær- og hasselnøttkake

God kakebakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon