Glutenfri gulrotkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 15 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Glutenfri gulrotkake

Er du på utkikk etter en saftig og god kake som du kan servere også til de som ikke kan spise gluten? Da må du sjekke ut oppskriften på denne saftige gulrotkaken! Jeg synes iallfall at denne er kjempegod! Jeg elsker jo gulrotkake, og jeg er verdens største fan av kremostglasur. Her kjører jeg på med glasur både på toppen og inni kaka, så dette er og blir en stor favoritt hos meg!

Det kommer stadig spørsmål om jeg har noen gode, glutenfrie kakeoppskrifter, så denne kan gjerne lagres under glutenfrie favoritter.

Klikk deg inn her for en glutenfri langpannesjokoladekake!

God bakst!

Ingredienser

Kakebunnen
4 egg
300 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 gulrot/gulrøtter
50 g valnøtter
1 ss fiberhusk
200 g glutenfri fin kakemiks
1.5 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
1.5 dl nøytral olje

Kremostglasuren
200 g kremost, naturell romtemperert
100 g smør romtemperert
300 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
50 g valnøtter
30 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme og smør en rundform på 24 cm i diameter.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Skrell og riv gulrøttene og grovhakk valnøttene og ha i både dem og resten av ingrediensene i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å blande det hele godt sammen. Hell det over i rundformen. Stek kaken på nederste rille i ca. 55 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken før du deler den i to.

Pisk sammen kremost og smør. Ha i melis og vaniljesukker og pisk kraftig til det blir luftig. Smak til med sitronsaften. Fordel halvparten over bunnen. Legg over den andre delen og fordel glasuren på toppen.

Grovhakk valnøttene og sjokoladen og dryss over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon