Glutenfrie frokostmuffins med havre og eple

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Glutenfrie frokostmuffins med havre og eple

Det blir jo en ganske så kurant start på dagen når den starter med noen munnfuller av disse saftige frokostmuffinsene med havregryn og revet eple!

Og bare for å ha sagt det: De smaker akkurat like godt til lunsj eller når du har lyst på litt snadder på ettermiddagen. Muffins er jo ikke det vi spiser mest til frokost her i Norge, men jeg tenker at innimellom er det aldeles perfekt å gjøre nettopp det!

For å få muffinsene glutenfrie, må du bruke glutenfri havregryn. Om det ikke er så nøye om de er glutenfrie eller ikke, kan du bruke vanlige havregryn. Jeg bruker store havregryn her, men lettkokte går også helt bra!

Jeg lager også både mandelmel og havremel i food processoren når jeg lager disse muffinsene. Du kan selvfølgelig også bruke begge typene ferdigkjøpt fra butikken. Men det er definitivt veldig mye billigere å bare kjøre det i food processoren selv. Og jeg lager hele muffinsrøren ferdig i food processoren. Enkelt og kjapt!

Fordi det ikke er noe hvetemel i muffinsene, er de forholdsvis smuldrete i konsistensen. Brekk dem gjerne opp i mindre biter og spis med en klatt rømme og syltetøy. Nam!

Ingredienser

Muffinsene
150 g glutenfrie havregryn
100 g mandler
1.5 ts bakepulver
1 ts kanel
0.5 ts salt
3 egg
75 g solsikkeolje
0.5 sitron
100 g flytende honning
1.5 eple(r)

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle et muffinsbrett med papirformer.

Ha 100 gram av havregrynene og 50 gram av mandlene i food proxessoren og kjør knivene rundt til det blir så fint som mel, eller så fint som food processoren din greier å kjøre det.

Ha i bakepulver, kanel og salt og bland det sammen. Pisk lett sammen eggene før du har i dem, solsikkeoljen, revet skall og saften fra sitronen og den flytende honningen.

Riv det hele eplet, skallet kan være på, på den grove siden av rivjernet og ha i. Kjør knivene rundt til alt er godt blandet.

Grovhakk resten av mandlene og skjær det halve eplet i små terninger. Ha det, samt resten av havregrynene i røren. La litt være igjen litt gryn og mandler for å strø på toppen av muffinsene. Bland alt godt sammen.

Fordel muffinsrøren i formene. Dryss over resten av mandlene og havregrynene. Stekes i ca. 18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en muffins. Kommer den tørr ut, er den ferdig. Hvis ikke, steker du et minutt til før du sjekker igjen.

Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la de avkjøles på en bakerist.

2 kommentarer til “Glutenfrie frokostmuffins med havre og eple”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon