Endelig! Her kommer en supergod oppskrift på glutenfri sjokoladekake i langpanne!

Jeg fikk inn så mange bra oppskrifter fra dere lesere da jeg utlyste glutenfri langpannekonkurranse. Tusen takk til dere alle. Det jeg ønsket meg aller mest i første omgang var en langpannekake av den typen som er bare å smelle sammen. Du vet; når det skal leveres en kake til håndballcupen eller skoleavslutningen, eller når det skal være barnebursdag. Og kaken fra Siri Korslund var akkurat det. Supersaftig og god! Den var veldig enkel å lage og, om jeg nå kanskje har hatt litt forkvaklet oppfatning av hvordan en glutenfri kake er, kan jeg slå fast at denne kaken slo all tvil til side.

Jeg kommer til å lage noen flere av de kakene dere har sendt meg oppskrifter på også, så jeg lover at det skal komme noen flere glutenfrie kakeoppskrifter på bloggen i løpet av høsten.

Denne oppskriften passer til en stor langpanne. Min langpanne er 41 x 32 cm.

Glutenfri sjokoladelangpannekake

til en stor langpanne

Sjokoladekaken
300 g romtemperert smør
500 g sukker
500 g Semper MIX, 1 pk – glutenfritt mel
80 g kakaopulver
2 ts natron
1 ½ ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
¼ ts salt
4 store egg
7 dl kulturmelk

Sjokoladeglasuren
1 dl varm, sterk kaffe
50 g smør
2 ts vaniljesukker
3-4 ts kakaopulver
600 g melis
en liten skvis sitrosaft
kakedryss på toppen

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme og kle en langpanne med bakepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Mens det piskes, blander du sammen Semper MIX, kakaopulver, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Eller ha alt det tørre i Demper-posen og bland det sammen der – så sparer du en bolle i oppvasken etterpå.

Ha i det tørre, eggene og kulturmelken vekselsvis i kjøkkenmaskinen mens den går på lav hastighet. Det betyr at du tar rundt ¼ av det tørre i og lar vispene gå 2-3 runder. Så har du i 1 egg, lar vispen gå litt, så ¼ av kulturmelken og rører den inn. Og så gjentar du det hele til alt er tomt.

Jeg bruker bestandig å ta slikkepotten og kjøre ned i bunnen en gang eller to for å forsikre meg om at alt er blandet før jeg heller røren over i den bakepapirkledde langpannen.

Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek kaken i 45-50 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdigstekt. Stikk en tynn pinne midt i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Ta ut kaken og sett hele langpannen på en bakerist til avkjøling.

Når kaken er avkjølt, lager du glasuren. Er kaffen varm og smøret mykt, kan du bare røre det sammen i en bolle. Så har du i resten av ingrediensene – ikke ta riktig all melisen med en gang – og rør det sammen til en klumpfri glasur. Tilpass mengden melis til du får en passe fast glasur.

Fordel glasuren over kaken og dryss over strøssel.

God fornøyelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei FruTimian !
    Det er så hyggelig med post fra deg, med mye god mat.
    Jeg lager stadig noe du har foreslått, og det er godt, hver gang.
    Vennlig hilsen,
    Mona Cortner Pihl,
    Horten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *