Glutenfri brownies med ekstra sjokolade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 16

Glutenfri brownies med ekstra sjokolade

Det er herved slått fast; Det er akkurat like enkelt å lage knallgod glutenfri brownies som brownies bakt med vanlig hvetemel!

I en brownieoppskrift, som denne, kan du bare erstatte vanlig hvetemel med glutenfritt mel. Her bruker jeg Møllerens fine glutenfrie melblanding, og den funker aldeles utmerket. I en gjærdeig, hvor melet står for mesteparten av deigen, er det større utfordringer å bake glutenfritt, mens i denne røren, hvor sjokolade, egg og sukker utgjør det aller meste, trenger du ingen andre tilpasninger.

LES MER! Slik baker du SKIKKELIG GODE GLUTENFRIE BOLLER

Skal du ha selskap der én ikke kan spise gluten? Da kan du lage og servere denne til alle! Så slipper du å lage to ulike kaker.

PS! På en del mørke sjokolader står det at de kan inneholde spor av gluten, så om du skal lage kaken til noen med cøliaki, må du passe på at du kjøper sjokolade som ikke kan ha spor av gluten i seg, for eksempel «Freia Mørk».

Når browniesen blir avkjølt, får den en god og litt seig konsistens. Knallgodt!

Ingredienser

200 g mørk sjokolade gjerne 70 %
125 g smør
3 egg
200 g mykt, brunt sukker
100 g glutenfri fin melblanding jeg bruker Møllerens
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g sjokoladechips du kan også bruke vanlig hakket sjokolade

Slik lager du glutenfrie brownies

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten ildfast form med bakepapir. Her bruker jeg en som er 24 x 24 cm. 

Smelt sammen sjokoladen og smøret i mikrobølgeovn eller ha det i en bolle som du setter over kokende vann i en kjele. Bollen skal ikke nå ned til vannet. 

Mens det smelter sammen, pisker du sammen eggene og det brune sukkeret til en eggedosis. Det tar 5-6 minutter. 

Sikt melet over eggedosisbollen og fold det sammen før du heller i den smeltede sjokolade- og smørblandingen og rører det sammen. 

Hell røren i formen og fordel den utover. Dryss sjokoladechipsene – eventuelt opphakket sjokolade – over før du setter formen i stekeovnen.

Stek kaken i 27-30 minutter. Den skal ha fått en helt fast skorpe. Ettersom du steker med varmluft, kan kaken stekes hvor som helst i stekeovnen. 

La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og deler i 16 kakestykker. 

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon