Frokostmuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frokostmuffins

Har bananene en tendens til å bli litt for modne og mye hjemme på kjøkkenbenken din innimellom? Det gjør de her! Vi spiser massivis av bananer, men innimellom greier vi ikke å spise dem opp i raskt nok tempo.

Nettopp disse bananene er helt perfekte å bake med eller å bruke i både en blåbærsmoothie og bringebærsmoothie. Og har du ikke bake- eller smoothieplaner når bananene er akkurat sånn, deler du dem bare i skiver og putter i en plastpose i fryseboksen i påvente av kjøkkenaktivitetene.

Her får altså bananene lov til å bli en del av disse saftige og gode frokostmuffinsene.

Bildene er tatt av Linda Elmin fra Hviit. Linda jobber som stylist og driver nettbutikken Hvitt – som har utrolig mye fint å by på. Gå inn og ta en titt! Vi hadde en fotodag sammen for ikke lenge siden. Jeg lagde mat og Linda stylet og tok bildene. Da lagde jeg også noen veldig gode frokosthorn. Oppskriften på dem finner du her.

Frokostmuffins

Dette trenger du for å lage 12 frokostmuffins
2 modne bananer
300 g hvetemel
75 g fint sammalt hvetemel
75 g sukker
½ ts salt
3 ts bakepulver
25 g havregryn + litt til dryss over muffinsene
1 ½ dl melk
3 ss raps- eller olivenolje
2 egg
125 g amerikanske blåbær

Sett stekeovnen på 190 grader. Kle et muffinsbrett med muffinsformer eller smør større papirformer – som jeg bruker her.

Mos bananene med en gaffel og ha dem i en bolle sammen med resten av ingrediensene til muffinsene. Eggene visper du lett sammen før du har i. Rør det hele kjapt sammen.

Fordel røren i muffinsformene. Bruk gjerne en isskje til fordelingen, den er veldig hendig til formålet. Dryss over litt havregryn.

Stek muffinsene på nest nederste rille i ca. 25 minutter. Lager du litt mindre muffins, reduseres steketiden til ca. 20 minutter. Sjekk med et tynn stekepinne for å se om muffinsene er gjennomstekte.

La dem avkjøles på en bakerist.

Frokostmuffins

Det er lett å farge sine egne påskeegg. Oppskriften finner du her!

Frokostmuffins

Vil du ha litt snadder til frokostmuffinsene, kan du jo lage disse appelsinstekte baconskivene. Dette trenger du da!
2 dl appelsinjuice
250 g bacon i skiver
1 appelsin til servering
noen grener timian til servering

Sett stekeovnen på 190 grader valmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha appelsinjuicen i en kasserolle og kok opp. La den småkoke til den har kokt inn til ca. halvparten.

Fordel baconet på bakepapirene og pensle dem med appelsinjuicen. Stek baconet i 10 minutter. Du kan steke begge brettene samtidig.

Ta ut baconet og vend det. Pensle den andre siden med appelsinjuicen før du setter brettene tilbake i stekeovnen og steker videre i 5–10 minutter. Følg godt med slik at baconet ikke blir brent. Det går for fra å være gyllenbrunt til svart.

Legg baconet over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett får rent av. Da holder det seg sprøtt.

Skjær vekk alt skallet og det hvite på appelsinen før du skjærer den i løvtynne skiver. Del skivene i to og dander dem på et serveringsfat sammen med baconet og timianen.

 

 

 

7 kommentarer til “Frokostmuffins”

 1. Veldig gode. Skal no lage for andre gong på to dagar, for mange av dei fyrste vart sendt med som ekstraniste til ungdommar som skulle køyre Hallingdal – Kristiandsand.

 2. Hei!
  Snublet plutselig over denne oppskriften, og tror dette blir en god avveksling til den kjedelige brødskiva!
  Jeg lurte på om det går an å fryse disse?

 3. Hvor kjøper du papirformene du bruker? Og hvordan er din erfaring med å bruke slike? 😉 Har selv ikke prøvd, men er redd det skal bli fjasko med at maten setter seg fast inni de…

  • Hei Mona! Jeg kjøper med meg ulike former når jeg kommer over dem i ulike butikker. Det er en del av disse papir/pappformene som er ganske dårlige slik at det du baker blir sittende fast i dem. Du må derfor smøre dem godt før du setter i gang. Ellers er de vanlige, tynne papirformene de tryggeste å bruke. 🙂

  • Da trenger du noe annet til å binde massen sammen og til å hjelpe til med hevingen. Jeg er litt usikker på hva det kan være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon