Noe av det jeg liker aller, aller best her i livet er kremostglasur! Så enkel er jeg! Det er så utrolig godt, og jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å bli lei denne hvite søte, men også litt syrlige glasuren – som jo på enkelt vi kan forvandle en helt vanlig kake til å bli top of the pops!

Nå er disse gulrotmuffinsene gode i seg selv også, men de når jo en helt annen divisjon når de får et akkurat passe lag med kremostglsur på toppen.

De fine blomstene på toppen er jordbærblomster. De rosa gikk jeg på slang til naboen for å plukke – de var så fine 🙂

Gulrotkakemuffins med ostekremglasur

Oppskrift på gulrotkakemuffins med ostekremglasur
12 muffins

Muffinsene
75 g mykt  brunt sukker
75 g hvitt sukker
½ ts vaniljesukker
1 ¾ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
2 egg
150 g hvetemel
1 ts kanel
1 ts bakepulver
bitte litt (⅛ ts) knust flaksalt
175 g gulrot (veid etter at de er ferdig skrellet)

Ostekremglasuren
100 romtemperert naturell kremost
65 g romtemperert smør
1 liten teskje vaniljesukker
120 g melis
ca. ½ ts sitronsaft

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Ha alle tre sukkertypene i en miksebolle sammen med oljen og eggene og kjør pisken rundt til det er god blandet. Ha i de tørre og bland det sammen.

Riv gulrøttene – jeg bruker den grove siden på rivjernet – og rør dem inn. Fordel røren i muffinsformene og sett brettet midt i stekeovnen. Stek muffinsene i ca. 20 minutter. Stikk en kakepinne i én av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er de ferdige.

Hvelv muffinsene ut av brettet og over på en bakerist og la dem avkjøles.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en miksebolle og pisk det sammen til det blir en jevn og glatt glasur. Fordel den over på muffinsene.

Her har jeg pyntet med jordbærblomster.

Gulrotkakemuffins med ostekremglasur

Gulrotkakemuffins med ostekremglasur

God bakst!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *