17. mai-muffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time, inkl. avkjøling

Porsjoner: 12

17. mai-muffins

Disse muffinsene er som skapt for en hyggelig 17. mai-feiring! De er kjappe og enkle å lage, gode i smaken og er festpyntet og fine!

Jeg er veldig glad i enkle, klassiske muffins. Med en god grunnoppskrift, kan de varieres nærmest i det uendelige med både smakstilsetninger i røren og ulike glasurer.

LES MER! Har du lyst til å stase opp muffinsene enda mer, må du sjekke ut disse CUPCAKENE MED MARENGSGLASUR

Ingredienser

Muffinsrøre
150 g romtemperert smør
150 g sukker
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1.5 dl h-melk
2 egg

Kremostglasur
200 g romtemperert naturell kremost
100 g melis
1 ts sitronsaft

Pynt
jordbær
amerikanske blåbær

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer. 

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en miksmaster. Skrap ned fra kanene en gang eller to slik at alt blir med i mikseprosessen. Bland sammen det det tørre i en bolle og pisk lett sammen melk og egg i en annen. Ha i halvparten av væsken i mikseren og pisk litt. Så halvparten av det tørre og miks det inn. Gjenta med resten. 

Fordel muffinsrøren i formene og stek i 16–18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en av muffinsene. Kommer den tørr ut, er de ferdige. Hvelv dem ut av muffinsbrettet og over på en bakerist og la de avkjøles. 

Rør sammen kremosten, melisen og sitronsaften i en bolle. Du trenger ikke å bruke miksmaster på dette. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. 

Så langt kan du gjerne gjøre dagen før servering. Da setter du muffinsene inn i kjøleskapet over natten. Pynt med bærene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon