17. mai-muffins
Disse muffinsene er som skapt for en hyggelig 17. mai-feiring! De er kjappe og enkle å lage, gode i smaken og er festpyntet og fine!
Jeg er veldig glad i enkle, klassiske muffins. Med en god grunnoppskrift, kan de varieres nærmest i det uendelige med både smakstilsetninger i røren og ulike glasurer.
Ingredienser
150 g romtemperert smør
150 g sukker
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1.5 dl h-melk
2 egg
Kremostglasur
200 g romtemperert naturell kremost
100 g melis
1 ts sitronsaft
Pynt
jordbær
amerikanske blåbær
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en miksmaster. Skrap ned fra kanene en gang eller to slik at alt blir med i mikseprosessen. Bland sammen det det tørre i en bolle og pisk lett sammen melk og egg i en annen. Ha i halvparten av væsken i mikseren og pisk litt. Så halvparten av det tørre og miks det inn. Gjenta med resten.
Fordel muffinsrøren i formene og stek i 16–18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en av muffinsene. Kommer den tørr ut, er de ferdige. Hvelv dem ut av muffinsbrettet og over på en bakerist og la de avkjøles.
Rør sammen kremosten, melisen og sitronsaften i en bolle. Du trenger ikke å bruke miksmaster på dette. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene.
Så langt kan du gjerne gjøre dagen før servering. Da setter du muffinsene inn i kjøleskapet over natten. Pynt med bærene.