Sjokoladecupcake med sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladecupcake med sjokoladeglasur

Sjokolademuffins eller sjokoladecupcakes. Jeg kjenner at jeg egentlig er så gammeldags at jeg liker å kalle alle småkaker som stekes i muffinsformer for muffins. Men du må gjerne kalle disse herlige små sjokoladekakene for cupcakes. For med denne sjokoladeglasuren på toppen, passer de jo inn i den kategorien.

Disse sjokoladecupcakene er utrolig gode! De er så lette og luftige i konsistensen. Bare sånn akkurat gjennomstekt, og med knallgod sjokoladeglasur på toppen. De er dessuten enkle å lage! Herlige land!

Om du er glad i å lage muffins, og ikke har et muffinsbrett, kan det vært en lur ting å sette opp på ønskelisten sin. Muffinser blir veldig fort rare i fasongen når de stekes uten et muffinsbrett. Jeg bruker bestandig muffinsformer som jeg setter oppi brettet.

sjokolademuffins med sjokoladeglasur

Oppskrift på sjokolademuffins med sjokoladeglasur
12 muffins

Sjokolademuffins
30 g kakao
½ dl kokende vann
150 g romtemperert smør
150 g sukker
2 egg
1 dl rømme
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
100 g sjokoladeknapper eller 100 g mørk sjokolade

Sjokoladeglasur
100 g mørk sjokolade
100 g romtemperert naturell kremost
50 g romtemperert smør
75 g sukker
10 g (1 ss) kakao
½ dl rømme
litt mørk sjokolade til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader, varmluft, og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Ha kakaoen i en skål og hell over det kokende vannet. Rør det sammen til en tykk og klumpfri røre. La det stå og avkjøles mens du lager ferdig resten av muffinsrøren.

Ha smøret og sukkeret i en miksebolle og pisk det luftig. Det tar 4-5 minutter. Stopp mikseren en gang eller tom og skrap ned langs kantene. Ha så i eggene, ett og ett og pisk dem inn, før du pisker inn rømmen. Sett mikseren på full guffe og pisk i noen sekunder til alt er blandet. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron og ha det i miksebollen. Nå er det greit å ha den på helt laveste hastighet, slik at ikke alt melet flyr avgårde når mikseren starter. Ha i kakao- og vannblandingen og miks det sammen. Løsne bolle og hell i sjokoladeknappene. Har de ikke små sjokoladeknapper i butikken, bruker du vanlig sjokolade som du hakker opp. Bruk en slikkepott og rør sjokoladen inn.

Fordel røren i muffinsformene.

Stek muffinsene i ca. 20 minutter. Stikk en kakepinne midt i den ene muffinsen for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsene ferdige. Ta ut formen og sett den på en bakerist. La bare muffinsene være i formen i 10-15 minutter til før du tar dem ut og avkjøler.

For å spare oppvask, bruker jeg å lage glasuren med en gang muffinsrøren er ferdig. Da kan jeg bruke samme bolle og pisk uten å vaske den.

Brekk sjokoladen til glasuren i mindre biter og smelt den enten i mikrobølgeovn eller over vannbad. Sett den til side.

Ha kremosten og smøret i miksebollen og pisk det sammen til det er klumpfritt. Ha i sukker og kakao og pisk videre. Når blandingen er helt glatt, tilsetter du rømmen og pisker den inn. Til slutt har du i sjokoladen – som har rukket å bli litt kaldere – og pisker den inn.

La glasuren stå på kjøkkenbenken til muffinsene er avkjølte. Blir glasuren stående noen minutter, kan det være lurt å røre kraftig i den en gang eller to før du fordeler den på muffinsene.

Bruk en potetskreller til å rive sjokolade på toppen av muffinsene.

sjokoladecupcake med sjokoladeglasursjokolade cupcake med sjokoladeglasur

Kos deg!

 

 

8 kommentarer til “Sjokoladecupcake med sjokoladeglasur”

  1. Disse lagde jeg til helgen 🙂 Definitivt de beste sjokolademuffins jeg har smakt! Og DEN kremen oppå!! OMG! Absolutt en favoritt fremover…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon