Muffins med rabarbra og pinjekjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Muffins med rabarbra og pinjekjerner

Jeg elsker å bruke rabarbra i matlagingen. Den syrlige smaken og sødmen som kommer frem (når du bare bruker nok sukker) og saftigheten gjør at rabarbra er en takknemlig å bruke i til både syltetøy, supper og i kaker og paier.

Har du ikke rabarbra i egen hage, kan du jo forsøke å gå på rabarbraslang hos naboen!

Muffins med rabarbra og pinjekjerner

Dette trenger du for å lage 12 rabarbramuffins
150 g rabarbra
25 g brunt sukker
50 g pinjekjerner
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
175 g brunt sukker
100 g smør
2 egg
1 ½ dl matfløte
1 dl matyoghurt

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Sett muffinsformer oppi et muffinsbrett eller finn fram 12 doble muffinsformer og et stekebrett.

Vask rabarbraen og skjær vekk endene. Er den fin og forholdsvis liten, trenger du ikke å skrelle den. Del rabarbraen opp i staver og legg dem i en ildfast form. Strø sukkeret over. Dekk forma med aluminiumsfolie og sett den midt i stekeovnen. Etter 10 minutter tar du av aluminiumsfolien og steker videre i 7–8 minutter. Del opp rabarbraen i mindre biter.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på forholdsvis svak varme til de begynner å få farge.

Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, fløte og yoghurt og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Bland halvparten av pinjekjernene oppi røra og rør forsiktig inn rabarbrabitene til slutt, før du fordeler røra i formene. Strø resten av pinjekjernene på toppen. Rør det kjapt sammen.

Fordel røra i muffinsformene. Har du ikke et muffinsbrett, kan det være lurt å bruke doble muffinsformer, slik at de holder fasongen. Sett dem da på et stekebrett.

Stek muffinsene på nest nederste rille. Bruk en kakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige. Hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen minutter til i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

2 kommentarer til “Muffins med rabarbra og pinjekjerner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon