Rabarbramuffins med smuldretopping

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Rabarbramuffins med smuldretopping

Hør på dette: Myk rabarbramuffins med smuldretopping! Oh la la! Ja, det er hva jeg må si, for jeg ELSKER disse muffinsene! De blir bestandig perfekt luftige, passe myke og har denne herlige, sprø smuldretoppingen. Så har du rabarbra i hagen, er det bare én ting å gjøre; Løp ut og røsk opp noen stilker med én eneste gang! (Jeg lærte tidligere i dag at man ikke skal klippe av rabarbrastilkene, men dra de opp. Så da er det bare å høre på ekspertene!)

Om du ikke har rabarbra i hagen – og heller ikke har en nabo å gå på slang hos – har det heldigvis blitt mye mer vanlig å selge rabarbrastilker i butikken også. Jeg innbiller meg iallfall at det ikke var vanlig for bare noen år siden. 

Jeg bruker den samme grunnoppskriften også når jeg lager BLÅBÆRMUFFINS MED SMULDRETOPPING! 

I oppskriften her forsteker jeg rabarbraen i stekeovnen i 15 minutter før jeg har bitene i muffinsrøren. Det gjør rabarbraen helt myk slik at den nærmest smelter inn i de ferdigstekte muffinsene. Om du vil ha en litt mer syrlig rabarbrasmak, hopper du over trinnet med forsteking og blander rabarbrabitene rett i muffinsrøren. 

Hva tror du? Kan rabarbramuffins med smuldretopping bli sommerens nye slager?

Ingredienser

Muffinsrøren
300 g hvetemel
225 g sukker
3 ts bakepulver
0.5 ts salt
0.75 dl solsikkeolje
1.25 dl h-melk
2 egg

Rabarbraen
300 g rabarbra
50 g sukker

Smuldretoppingen
40 g hvetemel
40 g sukker
1 ts kanel
40 g romtemperert smør

Slik gjør du

Start med rabarbraen. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Del rabarbraen i mindre biter og ha i en ildfast form sammen med sukkeret. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek rabarbraen i 15 minutter.

Ha melet, sukkeret og kanelen til smuldretoppingen i en liten bolle. Ha i smøret og bruk fingrene til å smuldre det sammen. Sett det til side.

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Pisk lett sammen oljen, melken og eggene i en annen bolle før du heller det over i de tørre ingrediensene. Rør det kjapt sammen.

Ha i rabarbrabitene og vend det sammen.

Ha muffinsformer i en muffinsbrett og ha i muffinsrøren.

Dryss smuldretoppingen over og sett muffinsbrettet i stekeovnen. Stek muffinsene i 18-20 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om muffinsene er gjennomstekte. Stikk kakepinnen midt i en muffins. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsene ferdige.

Legg hele brettet over på en stekerist og la dem ligge i formen i noen minutter før du forsiktig tar dem ut av formen og lar de avkjøles.

Kos deg

6 kommentarer til “Rabarbramuffins med smuldretopping”

    • Jeg forsteker rabarbraen på varmluft, så da spiller det ingen rolle hvor du setter formen i stekeovnen. Og ja, de er fine å fryse ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon