Noen ganger kommer jeg overbilder eller oppskrifter på nettet som jeg bare MÅ teste ut, fristende som de ser ut. Dette er en sånn oppskrift. Med en gang jeg så bildet av disse blåbærmuffinsene – med smuldretopping (!) – visste jeg at disse måtte bli prøvebakt! Og når prøvebakingen ble så god som den ble, måtte nesten oppskriften komme på bloggen også.

Jeg fant den hos Colleen hos Allrecipes.com. Jeg har gjort noen små endringer fra originaloppskriften.

Blåbærmuffinsene blir supersaftige og god, og smuldretoppingen gjør at smaken går et ekstra hakk opp, så her er det bare å bake i vei, folkens! De er veldig kjappe og enkle å bake!

Gled deg!

Blåbærmuffins med smuldretopping

12 muffins

Røren
300 g hvetemel
225 g sukker
3 ts bakepulver
½ ts salt
250 g blåbær, her bruker jeg store, amerikanske blåbær
¾ dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
1 ¼ dl melk
2 egg

Smuldretoppingen
40 g hvetemel
50 g sukker
1 ts kanel
40 g romtemperert smør

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle et muffinsbrett med former.

Jeg liker å starte med smuldretoppingen. Ha mel, sukker og kanel i en bolle. Ha i smøret og bruk fingrene til å smuldre det sammen. Sett til side.

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Ha i blåbærene og rør dem inn.  I en annen bolle pisker du lett sammen oljen, melken og eggene før du heller det over i den andre bollen. Rør det kjapt sammen før du fordeler røren i muffinsfromene. Har du en isskje, er den helt genial å bruke til denne fordelingen. Men det går veldig fint å bruke to vanlige skjeer også.

Fordel smuldretoppingen over røren og sett muffinsbrettet i stekeovnen. Stek muffinsene i ca. 20 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om muffinsene er gjennomstekte. Stikk kakepinnen midt i en muffins. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsene ferdige.

Legg hele brettet over på en stekerist og la dem ligge i formen i noen minutter før du forsiktig tar dem ut av formen og lar de avkjøles.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Disse så gode ut og skal prøves i dag siden jeg har noen blåbær i kjøleskapet som bør brukes opp snart. Men jeg har to spørsmål. 1. Hvordan er disse muffinsene å fryse? 2. Hvordan er det ev. å bruke avrente, tinte blåbær eller anbefaler du friske blåbær i mufins? Selv går jeg for friske blåbær i dag, men greit å vite til senere om en ikke skulle ha det i hus, men skulle få lyst til å bake noe og sjekker skap, skuffer og kjøleskap/fryser 🙂

    • Hei Lise!
      De er kjempefine å fryse. Hvis du bruker avrente, tinte norske blåbær, vil muffinsene bli nesten helt blå. De blir veldig gode da også, men da blir det ikke små blåbærbomber i muffinsene – hele muffinsen blir en herlig blåbærbombe 😉

  2. Kjempe gode blåbærmuffins. Jeg har bakt dem med en gang jeg leste oppskrift, både med norske blåbær og amerikansk blåbær, hvalparten av hver. De smakte kjempe godt og de var veldig enkle å lage. En stor suksess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *