Marmorerte muffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Marmorerte muffins

Muffins er utrolig kjekt å lage når du prutselig finner ut at baking er tingen! Røren er kjempekjapp å røre sammen og steketiden mye kortere enn til de aller fleste kaker. Jeg har en grunnoppskrift på muffins som jeg bruker til veldig mange varianter med og uten fyll. Klikker du her, finner du en variant med vaniljekrem og kardemomme. Den er også kjempegod!

Fortvil ikke om du ikke har alle ingrediensene som står i lista mi under. Matfløte kan lett byttes ut med melk, og yoghurt kan byttes med kesam, creme fraiche eller et annet syrnet melkeprodukt. Har du ikke det, øker du melkemengden tilsvarende. Ettersom det er natron i oppskriften, må du ha med en syre. 1 teskje med sitronsaft, limesaft etc. gjør nytten.

Det er best å ha et muffinsbrett når du steker muffins – iallfall muffins som er så store som disse. Jeg skriver i oppskriften at du eventuelt kan bruke doble muffinsformer. Da lønner det seg dessuten å lage muffinsene mindre. Ellers vil de flyte litt utover. Har du siliconformer, er de så stødige at de funker uten et brett.

Marmorerte muffins

Dette trenger du til 12 muffins
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
175 g brunt sukker
100 g smør
2 egg
1 ½ dl matfløte
1 dl matyoghurt
100 g mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader. Sett muffinsformer oppi et muffinsbrett eller finn fram 12 doble muffinsformer og et stekebrett.

Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, fløte og yoghurt og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Rør det kjapt sammen.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over et vannbad og bland sjokoladen forsiktig inn i røra.

Sjokoladen skal ikke blandes helt sammen med røra – for muffinsene skal være marmorerte, ikke sjokoladebrune.

Fordel røra i muffinsformene. Har du ikke et muffinsbrett, kan det være lurt å bruke doble muffinsformer, slik at de holder fasongen. Sett dem da på et stekebrett.

Stek muffinsene på nest nederste rille i 20-25 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige. Hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen minutter til i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

3 kommentarer til “Marmorerte muffins”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon