Red velvet cupcakes

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Red velvet cupcakes

Jeg elsker red velvet cake i både stor kakeform og små muffinsformer! Red velvet er en luftig og god sjokoladekake som er fargesatt med rød konditorfarge eller for eksempel rødbetsaft. Da vil den endre litt smak også. Og så er det kremostglasur på toppen. Du skjønner godt at dette må bli strålende saker!

Vil du heller bake én hel kake? Da finner du oppskrift på red velvet cake her!

Nå har det kommet mer konsentrert konditorfarge i vanlige dagligvarebutikker også. Før har du bare fått kjøpt konditorgele i spesialforretninger, men nå finner du altså rød, gul, grønn og blå konditorgele på små tuber i vanlige dagligvarebutikker. I denne oppskriften bruker jeg ½ tube med rød farge. Har du fargegele fra spesialbutikker, er den litt mer konsentrert i fargen, så da trenger du ikke fult så mye.

Originalen til denne oppskriften har jeg fra Martha Stewart.

Oppskrift på red velvet cupcakes
12 muffins

Muffinsrøre
150 g sukker
1 ¼ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 egg
½ tube rød konditorgele – se kommentar lenger opp i teksten
175 g hvetemel
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
½ ts natron
½ ts flaksalt
1 ¼ dl skummet kulturmelk
1 ts hvitvinseddik

Glasur
75 g romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
125 g melis
100 g kjøleskapskald naturell kremost
litt sitronsaft
kokosflak eller revet kokos til pynt

Kle et muffinsbrett med muffinsformer og sett stekeovnen på 180 grader. Jeg bruker varmluft.

Ha sukker og olje i en miksebolle og pisk det til det blir blandet. Ha i egget og konditorgeleen og pisk det sammen. I en annen bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene. Flaksaltet knuser du mellom fingertuppene før du blander inn. Tilsett de tørre ingrediensene og kulturmelken vekselvis i bollen mens det hele piskes sammen.

Fordel røren i muffinsformene og stek muffinsene i ca. 20 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er ferdig stekte. Stikk en tynn pinne midt i en kake. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsene ferdig. Hvelv dem forsiktig ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist.

Ha smøret til glasuren i en miksbolle sammen med vaniljesukkeret og melisen. Har du en flatpisker til kjøkkenmaskinen din, er den fin å bruke til denne piskingen. Pisk til du har fått en glatt og klumpfri blanding. Ha i kremosten og pisk det sammen. Smak til med litt sitronsaft.

Fordel glasuren på muffinsene. Dryss kokosflak eller vanlig revet kokos på toppen. Kokosflak får du kjøpt i helsekostbutikker.

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon