Red velvet cake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Red velvet cake

Kjært barn har mange navn også i kakeverdenen, og det er denne røde kaken et godt eksempel på. Den går under navnene Red Devil’s Cake, Red Velvet Cake, Waldorf-Astoria Cake og $100 Cake. Eller på norsk; rød fløyelskake.

Kaken har et veldig karakteristisk utseende med sine mørke røde kakebunner og sin tykke, hvite glasur. Det er en lys sjokoladekake som er tilsatt så mye rød konditorfarge at den får denne unike fargen. Unik i smaken mente kunden på Waldorf-Astoria Hotel en gang på  40-tallet at den var også. Hun spurte om å få oppskriften, og fikk den servert sammen med en regning på 100 dollar. Prisen falt ikke helt i smak og som hevn ga hun bort oppskriften til alle kjente. Dermed navnet $100 Cake.

For å få den ønskede rødfargen, må du bruke konsentrert konditorgele som er å få kjøpt på kjøkken- og jernvarebutikker rundt om.

Red velvet cake

Dette bildet er tatt av Mette Møller til boka mi “Søndagsmiddag”. Følg gjerne Mette på Instagram. Du finner henne som: @mettemfoto

Dette trenger du for å lage red velvet cake til 10-12 personer

Kakebunnene
100 g romtemperert smør
300 g sukker
250 g hvetemel
15 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
2 ½ dl skummet kulturmelk
¼-½ ts rød konditorgele
½ ts natron
1 ts eddik

Glasur
500 g naturell kremost, romtemperert
1 ts vaniljesukker
125 g melis
3 dl kremfløte
1 ts sitronsaft

Pynt
20 g kokosmasse
rød konditorgele

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Smør to kakeformer på 23 cm i diameter og dekk bunnene med bakepapir.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det blir luftig og hvitt. Det tar 5-6 minutter. Tilsett eggene ett og ett og visp dem godt inn. Skrap ned langs sidene innimellom slik at alt blir med i vispingen. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver i en bolle. Rør rundt med en ballongvisp eller sikt det gjennom en sil for å fjerne alle klumper.

Rør sammen kulturmelken og konditorgeleen. Tilsett væsken og melblandingen vekselvis mens mikseren går. Du må prøve deg litt fram for å finne eksakt mengde på fargen. Rør ut natronen i eddiken. La det bruse i 10 sekunder før du blander det inn i røra.

Fordel røra i de to kakeformene og stek i 25-30 minutter. Sjekk om bunnene er stekt ved å stikke en tynn kakepinne eller lignende i midten av bunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. La bunnene avkjøles på rist.

Kakebunnene må være helt kaldt før du kan ha på fyllet og glasuren. Ha osten i en miksebolle og rør den myk. Bland inn vaniljesukker og melis. Tilsett kremfløten mens mikseren går, og pisk til du får en forholdsvis fast glasur. Smak til med sitronsaften til slutt.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og legg bakepapir inn under bunnen slik at du ikke søler til fatet når du gjør den ferdig. Legg et godt lag med glasur på bunnen og legg den andre bunnen over. Fordel resten av glasuren over og rundt kaken.

Bland sammen kokosmassen og konditorfargen og dryss over kaken. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet en stund før servering slik at glasuren får satt seg skikkelig. Oppbevart i kjøleskap holder den seg godt i flere dager.

God bakst!

 

71 kommentarer til “Red velvet cake”

 1. Hei Marit! Tusen takk for svar. Vi gir ikke opp så lett, og prøver oss igjen. Har fortsatt noen oppskrifter igjen å teste ut. Noen av de vi har prøvd har blitt så kompakte at de ikke har minnet om kake en gang, mens siste forsøk ble noe mer a la det vi så for oss. Må nok regne med litt mer prøving og feiling. Kanskje blir det Red Velvet til 17.mai? Ha en fin dag 🙂

 2. Hei!
  Er det noen grunn til at smør og sukker ikke blir hvitt og luftig i denne kaka? Aldri vært et problem tidligere…

 3. Hei! Veldig god og enkel å lage. Hvor lenge bør den stå hvis jeg ikke deler det i 2 former? Har alltid gjort det, m2n Men Skal jeg lage 3 forskjellige str til et bryllup. Og da tar det litt for lang tid å dele røren. Skal lage i 15, 20 og 24 cm.

  • Litt usikker, men følg med og bruk en kakepinne for å sjekke når den er gjennomstekt. Lykke til med bryllupslagingen 🙂

  • Det er bare å bake i vei og bruke vanlig over- og undervarme, Lisa. Øk gjerne varmen til 190 grader da. God bakst!

 4. Hei. Jeg har nederlandsk kakao som opprinnelig blir brukt i den amerikanske oppskriften for å få rødfargen. Forstod det slik at hvis den brukes i oppskriften så skal bakepulver og natron sløyfes pga kjemisk sammensetning?

  • Hei J.B. Det har jeg ingen erfaring med. Da må den kakaoen i tilfellet være tilsatt noe mer enn bare kakao – hvis du ikke skal bruke noe hevemiddel. Hvis det ikke var sånn at det også ble brukt et “self raising flour”

 5. Hei, har laget kaken med din oppskrift veldig mange gangen nå, men en gjenganger for meg er at ostekremen rett og slett bli for flytende… og jeg lurer på om det er fordi fløten skal tilsettes når mikseren går. Kan det være en idé å heller blande kremost, melis, vaniljesukker og sitron i en bolle, og piske fløten stiv i en annen bolle for så å bare blande det sammen med slikkepott etterpå? ☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon