Kjært barn har mange navn også i kakeverdenen, og det er denne røde kaken et godt eksempel på. Den går under navnene Red Devil’s Cake, Red Velvet Cake, Waldorf-Astoria Cake og $100 Cake. Eller på norsk; rød fløyelskake.

Kaken har et veldig karakteristisk utseende med sine mørke røde kakebunner og sin tykke, hvite glasur. Det er en lys sjokoladekake som er tilsatt så mye rød konditorfarge at den får denne unike fargen. Unik i smaken mente kunden på Waldorf-Astoria Hotel en gang på  40-tallet at den var også. Hun spurte om å få oppskriften, og fikk den servert sammen med en regning på 100 dollar. Prisen falt ikke helt i smak og som hevn ga hun bort oppskriften til alle kjente. Dermed navnet $100 Cake.

For å få den ønskede rødfargen, må du bruke konsentrert konditorgele som er å få kjøpt på kjøkken- og jernvarebutikker rundt om.

Red velvet cake

Dette bildet er tatt av Mette Møller til boka mi «Søndagsmiddag». Følg gjerne Mette på Instagram. Du finner henne som: @mettemfoto

Dette trenger du for å lage red velvet cake til 10-12 personer

Kakebunnene
100 g romtemperert smør
300 g sukker
250 g hvetemel
15 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
2 ½ dl skummet kulturmelk
¼-½ ts rød konditorgele
½ ts natron
1 ts eddik

Glasur
500 g naturell kremost, romtemperert
1 ts vaniljesukker
125 g melis
3 dl kremfløte
1 ts sitronsaft

Pynt
20 g kokosmasse
rød konditorgele

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Smør to kakeformer på 23 cm i diameter og dekk bunnene med bakepapir.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det blir luftig og hvitt. Det tar 5-6 minutter. Tilsett eggene ett og ett og visp dem godt inn. Skrap ned langs sidene innimellom slik at alt blir med i vispingen. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver i en bolle. Rør rundt med en ballongvisp eller sikt det gjennom en sil for å fjerne alle klumper.

Rør sammen kulturmelken og konditorgeleen. Tilsett væsken og melblandingen vekselvis mens mikseren går. Du må prøve deg litt fram for å finne eksakt mengde på fargen. Rør ut natronen i eddiken. La det bruse i 10 sekunder før du blander det inn i røra.

Fordel røra i de to kakeformene og stek i 25-30 minutter. Sjekk om bunnene er stekt ved å stikke en tynn kakepinne eller lignende i midten av bunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. La bunnene avkjøles på rist.

Kakebunnene må være helt kaldt før du kan ha på fyllet og glasuren. Ha osten i en miksebolle og rør den myk. Bland inn vaniljesukker og melis. Tilsett kremfløten mens mikseren går, og pisk til du får en forholdsvis fast glasur. Smak til med sitronsaften til slutt.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og legg bakepapir inn under bunnen slik at du ikke søler til fatet når du gjør den ferdig. Legg et godt lag med glasur på bunnen og legg den andre bunnen over. Fordel resten av glasuren over og rundt kaken.

Bland sammen kokosmassen og konditorfargen og dryss over kaken. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet en stund før servering slik at glasuren får satt seg skikkelig. Oppbevart i kjøleskap holder den seg godt i flere dager.

God bakst!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Flott oppskrift! 🙂
  Skal ikke kremfløten piskes før den haes i kremosten?

  MVH Sissel 🙂

  • Hei. Tenkte å prøve oppskriften din på red Velvet kake. Jeg skal dekke kaken med fondant ..Jeg har forstått det slik at det ikke kan brukes krem under fondanten. Gjelder det for fyllet med kremost og kremfløte.? Mvh Åse

 2. Hei! Hvis jeg skal lage kaken for hånd (har ikke mikser), så burde jeg vel piske fløten separat før jeg har den i kremosten?

 3. Hei 🙂 Får ikke fyllet til å bli stivt og frostingaktig, blir bare en «suppe». Er det mulig at jeg har vispet det for lenge? For tror ikke jeg vispet det for kort.
  På forhånd takk for svar!

 4. Kan jeg bake selve kaken på lørdag og pynte kaken på søndag? Holder bunnene seg godt i kjøleskapet over natten, liksom? 🙂

  • Du er bare litt bedre sikret mot at den ramler samme på midten når du steker i to former, Anna, men det går fint å bruke én. Beregn litt lengre steketid 🙂

  • Vil bare legge til her at to bunner nok ikke er noen dum idé, for én stor tar en evighet! 😉
   (har testa…)

 5. Spennende kake!! Jeg er nå i gang med den 🙂
  Å nå skjønner jeg hvem jeg hilste på i Oslo da vi traska frem og tilbake for å finne buss for tog ! Det var jammen deg 🙂 Så hyggelig, håper du kom deg vel hjem:)

 6. Skal bake denne kaken til Onsdag, og har mange kresne personer som skal smake. Har jeg muligheten til å bytte kremostkremen med sjokoladeganach? Eventuelt ta en crumcoat med denne kremen å ha rennende ganach over? 🙂

 7. Haha, glemte å ha i eddik og natron før jeg hadde røra i formene, så helte det over og blandet det inn, men det ble ikke helt topp. ble litt skeive bunner.
  flaks at dette var testkjøringa før den skal bakes til kolleger på fredag! 🙂

 8. hei, er det mulig å ha noe smørr i oppskriften, ettersom jeg ikke er så glad i bare kremost? og er det en grunn til at jeg skal ha kultur melk, og ikke vanelig melk?

 9. Hei!! lurte på hvor mye krem denne oppskriften lager? Er det nok til å fylle inni og uttapå kaken?

  • Jeg hadde fryst bare bunnene, Anita, og så laget glasuren når jeg skulle servert kaken. Det går nok helt greit å fryse den med glasuren på også, men det har jeg ikke prøvd.

 10. Hvor lenge kan kaken oppbevares?
  går det an å bake den på en fredag og servere den på en lørdag?

 11. Går det an å fryse disse bunnene? Ønsket å bake de i dag eller imorn, fryse dem ned og så ta de opp/tine dem og ha på kremostfyll på søndag. Hva trur du?

 12. Ser det er natron og eddik i for heving. Jeg må bake kaker uten egg pga allergier i familien. Kan jeg bare kutte ut eggene, eller har du forslag til erstatning?

  • Jeg er jammen ikke helt sikker på om det går helt greit å bare kutte eggene, Ingvild! Det er mulig du må ha litt mer hevemiddel i og at du trenger litt mer væske. Du kan jo prøve deg fram. Lykke til!

  • Hei Ida! Det blir ikke så høy hvis du bruker en form på 26 cm, så da kan du nok beregne litt kortere steketid.

 13. Dette var en virkelig flott og god kake som jeg er super stolt over å servere! Og grei og enkel å lage! Likte spesielt godt at kremfløten ble pisket sammen med osten! Den ble jo så lekker! Min nye favoritt!

 14. Hei!

  Jeg fulgte oppskriften nøye, annet enn at jeg brukte to former på 24 cm i steden for 23cm. Begge bunnene ble veldig lave, og sank enda mer etter at jeg tok de ut av ovnen, hva kan være grunnen til det?

  • Hei Emma! Så kjedelig da. Det er bestandig litt vanskelig å si hva som kan ha gått galt, men kan det være at du rørte melet for hardt inn i røren? Eller at stekeovnen steker ujevnt. Beklager, men jeg kan ikke gi deg fasiten. Beklager det!

 15. Hei! Vi har prøvd 3-4 ulike oppskrifter på Red Velvet (har ikke prøvd din oppskrift enda), og felles for dem alle er at bunnene blir veldig kompakte. Ingen av oss vet helt hvordan konsistensen på den skal være, men vi innbiller oss at den skal være litt mer som sukkerbrød (altså mer «fluffy» enn «kompakt»). Kanskje du kan fortelle oss hva som er riktig?

  • Hei Oddbjørg! Jeg har spist både kompakte og mer luftige red velvet-kaker, så jeg vet ikke om det er noe som er mer riktig enn andre. Jeg tror det er litt med de som med en vanlig sjokoladekake, her kan man velge det man selv liker best. 🙂

 16. Hei Marit! Tusen takk for svar. Vi gir ikke opp så lett, og prøver oss igjen. Har fortsatt noen oppskrifter igjen å teste ut. Noen av de vi har prøvd har blitt så kompakte at de ikke har minnet om kake en gang, mens siste forsøk ble noe mer a la det vi så for oss. Må nok regne med litt mer prøving og feiling. Kanskje blir det Red Velvet til 17.mai? Ha en fin dag 🙂

 17. Hei!
  Er det noen grunn til at smør og sukker ikke blir hvitt og luftig i denne kaka? Aldri vært et problem tidligere…

 18. Hvor mange grader og hvor lenge skal den stekes på under/over varme? Har ikke varmluftsovn🤔

  • Da øker du bare med 10 grader, Katrine og setter formen inn på nest nederste rille. God bakst!

 19. Hei! Veldig god og enkel å lage. Hvor lenge bør den stå hvis jeg ikke deler det i 2 former? Har alltid gjort det, m2n Men Skal jeg lage 3 forskjellige str til et bryllup. Og da tar det litt for lang tid å dele røren. Skal lage i 15, 20 og 24 cm.

  • Litt usikker, men følg med og bruk en kakepinne for å sjekke når den er gjennomstekt. Lykke til med bryllupslagingen 🙂

  • Det er bare å bake i vei og bruke vanlig over- og undervarme, Lisa. Øk gjerne varmen til 190 grader da. God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *