Cream cheese brownies

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Cream cheese brownies

Det er noe eget med en nystekt, fremdeles ganske så myk midt inni, hjemmelaget brownie! Det slår virkelig aldri feil.

I dagens versjon har jeg laget en morsom marmorering av kremost som jeg heller over brownierøren før servering. Det blir både ekstra godt og ser fint ut.

Spis brownien akkurat som den er eller finn frem en boks med god is som du serverer til. Is og sjokolade er og blir en sikker vinner!

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg elsker iallfall den klassiske brownien med hakkede valnøtter Og skal jeg virkelig kose meg, er BROWNIE MED IS OG VARM SJOKOLADESAUS, helt perfekt!

LES MER! Sånn lager du MYK BROWNIE MED PEANØTTSMØR

Ingredienser

Brownierøren
200 g mørk sjokolade
125 g smør
3 egg
200 g mykt, brunt sukker
100 g hvetemel
2 ts bakepulver

Kremosttoppingen
200 g romtemperert naturell kremost
1 egg
50 g melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten ildfast form med bakepapir. Her bruker jeg en som er 24 x 18 cm. 

Smelt sammen sjokoladen og smøret i mikrobølgeovn eller ha det i en bolle som du setter over kokende vann i en kjele. Bollen skal ikke nå ned til vannet. 

Mens det smelter sammen, pisker du sammen eggene og det brune sukkeret til en eggedosis. Det tar 5-6 minutter. 

Sikt melet over eggedosisbollen og fold det sammen før du heller i den smeltede sjokolade- og smørblandingen og rører det sammen. 

Hell røren i formen fordel den utover. 

Pisk sammen kremosten, egget, melisen og vaniljesukkeret før du fordeler det over kaken. Ikke dekk hele sjokoladebunnen, men deler av den. Bruk skaftet på en skje for å lage noen snurrer i røren.

Stek kaken i 27-30 minutter. Den skal ha fått en helt fast skorpe. Ettersom du steker med varmluft, kan kaken stekes hvor som helst i stekeovnen. 

La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og deler i 12 kakestykker. 

Kos deg!

Som med mange andre populære oppskrifter, er det mange historier om hvordan oppskriften ble skapt. Vil du lese mer om browniens historie, finner du det her.

8 kommentarer til “Cream cheese brownies”

  1. Hei!

    Jeg lurer på om det går an å lage Cream cheese brownies med glutenfritt mel, f.eks rismel eller glutenfritt havremel? De ser fantastiske ut, og det hadde vært fint å også kunne servere dem til de i familien som har cøliaki :)!

    Hilsen Ingvill 🙂

    • Hei Ingvill! Jeg har ikke prøvd å lage den med glutenfritt mel, men jeg antar at det skal gå bra å lage med fin, glutenfri melblanding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon