Saftig sjokoladekake med masse deilig glasur
Oh la la! Sjekk ut denne saftige SJOKOLADEKAKEN med masse deilig glasur!
Dette er en supersaftig og veldig lettvint sjokoldekake med store mengder sjokoladeglasur! Det er faktisk så mye sjokoladeglasur at du kan tillate deg å ta en skje eller to til prøvesmaking mens du holder på, uten å engste deg for at kaken da blir kjip.
Du trenger ingen kjøkkenmasin for å lage denne kaken. En bolle og en visp duger lang vei!
Skal du ha selskap og har lyst til å være litt i forkant med matlagingen, kan du godt lage denne kaken to dager i forveien og bare la den stå i kjøleskapet så lenge. Den vil fremdeles være like saftig.
Utgangspunktet for kaken er en oppskrift fra Donald Skehan. Jeg har gjort en del endringer fra originalen.

Ingredienser
300 g hvetemel
50 g bakekakao
3 ts bakepulver
1 ts natron
200 g sukker
50 g mykt, brunt sukker
4 egg
1.5 dl rømme
1 dl melk
1.5 dl solsikkeolje
Sjokoladeglasuren
125 g romtemperert smør
600 g romtemperert naturell kremost
1 ts vaniljesukker
75 g bakekakao
375 g melis
2 ts sitronsaft
kakestrøssel
Slik lager du saftig sjokoladekake med masse deilig glasur
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen av formene.
Ha alt det tørre til bunnene i en bolle. Bruk en visp for å vispe det lett sammen sånn at du fjerner alle eventuelle klumper i melet og kakaoen.
Ha i alle de våte ingrediensene og rør det sammen før du fordeler røren i de to rundformene. Har du bare én form, kan du steke alt i én og samme også. Da må du bare beregne litt lengre steketid.
Stek bunnene i ca. 25 minutter. Stikk en kakepinne midt i bunnene for å se om de er gjennomstekte. Er pinnen tørr når du tar den ut, er bunnene ferdigstekte. Dersom ikke, steker du i noen minutter til.
Legg bunnene over på en bakerist. Etter noen minutter fjerner du kakeformene og legger bunnene opp ned på risten. La bunnene avkjøles.
Ha smøret og kremosten til glasuren i en bolle og pisk det sammen til det er helt klumpfritt. Ha i resten av ingrediensene og pisk veldig forsiktig sammen, sånn at melisen ikke flyr ut i hele rommet. Når melisen er blandet inn, pisker du litt kraftigere noen runder.
Hvis kakebunnene har blitt veldig mye høyere midt oppå enn rundt, skjærer du vekk litt av toppen før du legger én av bunnene opp ned på et kakefat. Fordel halvparten av glasuren over før du legger den andre kakebunnen på toppen. Legg den også opp ned.
Fordel resten av glasuren fint utover kaken før du drysser over litt strøssel, dersom du bruker det.







God bakst!
Hei! Siden denne er til 2 runde former. Kan den brukes i langpanneform helelr? Hvor lang steketid såfall?
Hei, Pia!
En vanlig langpanne er nok litt større enn de to rundformene tilsammen, men du kan prøve med en liten langpanne. Det kan være at den da trenger litt lengre steketid enn med rundformer, men ikke mye. Sjekk med en kakepinne for å sjekke når den er gjennomstekt. Lykke til og god bakst!
Hei
Kan jeg steke hele kaken i en form f.eks. 24 /25 cm springform, og så dele kaken i to. Hvor mange grader og minutter skal den stekes på?
Hei Elisabeth!
Ja, det skal nok gå bra med denne kaken. Røren er ikke større enn at det skal holde fint. Stekes på like mange grader, så må du bare sjekke med en kakepinne om når den er gjennomstekt. Du må beregne litt lengre tid. God bakst!
Hei. Jeg ser du bruker brunt sukker i oppskrifta. Gir god smak det.😄 Har du et godt tips hvordan man kan klare og holde brunsukkeret mykt til neste gangs bruk? Det blir alltid hardt for meg🙄
God sommer🌞
Det beste er å oppbevare det brune sukkeret i kjøleskapet etter åpning. Da holder det seg mykt.
Hei! Kan denne kaken fryses?
Ja, den er fin å fryse ned.
Hei, går det an å bruke rapsolje i stedet for solsikkeolje? Det er visst kun det jeg har…😊 Mvh Hilde
Rapsoljen vil gi litt smak i kaken, men om du liker smaken av rapsolje, går nok det veldig bra.