Oh la la! Sjekk ut denne SJOKOLADEKAKEN!

Dette er en supersaftig  «enkel å lage»-sjokoldekake med store mengder sjokoladeglasur! Det er faktisk så mye sjokoladeglasur at du kan tillate deg å ta en skje eller to til prøvesmaking mens du holder på, uten å engste deg for at kaken da blir kjip.

Du trenger ingen kjøkkenmasin for å lage denne kaken. En bolle og en visp duger lang vei!

Skal du ha selskap og har lyst til å være litt i forkant med matlagingen, kan du godt lage denne kaken to dager i forveien og bare la den stå i kjøleskapet så lenge. Den vil fremdeles være like saftig.

Utgangspunktet for kaken er en oppskrift fra Donald Skehan. Jeg har gjort en del endringer fra originalen.

Saftig sjokoladekake med masse sjokoladeglasur

Bunnene
300 g hvetemel
50 g bakekakao
3 ts bakepulver
1 ts natron
200 g sukker
50 g mykt brunt sukker
4 egg
1 ½ dl rømme eller creme fraiche
1 dl melk
1 ½ dl solsikkeolje

Sjokoladeglasuren
125 g romtemerert smør
600 g romtemperert naturell kremost
1 ts vaniljesukker
75 g bakekakeo
375 g melis
2-3 ts sitronsaft
kakestrøssel til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen av formene.

Ha alt det tørre til bunnene i en bolle. Bruk en visp for å vispe det lett sammen sånn at du fjerner alle eventuelle klumper i melet og kakaoen.

Ha i alle de våte ingrediensene og rør det sammen før du fordeler røren i de to rundformene. Har du bare én form, kan du steke alt i én og samme også. Da må du bare beregne litt lengre steketid.

Stek bunnene i ca. 25 minutter. Stikk en kakepinne midt i bunnene for å se om de er gjennomstekte. Er pinnen tørr når du tar den ut, er bunnene ferdigstekte. Dersom ikke, steker du i noen minutter til.

Legg bunnene over på en bakerist. Etter noen minutter fjerner du kakeformene og legger bunnene opp ned på risten. La bunnene avkjøles.

Ha smøret og kremosten til glasuren i en bolle og pisk det sammen til det er helt klumpfritt. Ha i resten av ingrediensene og pisk veldig forsiktig sammen, sånn at melisen ikke flyr ut i hele rommet. Når melisen er blandet inn, pisker du litt kraftigere noen runder.

Hvis kakebunnene har blitt veldig mye høyere midt oppå enn rundt, skjærer du vekk litt av toppen før du legger én av bunnene opp ned på et kakefat. Fordel halvparten av glasuren over før du legger den andre kakebunnen på toppen. Legg den også opp ned.

Fordel resten av glasuren fint utover kaken før du drysser over litt strøssel, dersom du bruker det.

God bakst!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei, Pia!
      En vanlig langpanne er nok litt større enn de to rundformene tilsammen, men du kan prøve med en liten langpanne. Det kan være at den da trenger litt lengre steketid enn med rundformer, men ikke mye. Sjekk med en kakepinne for å sjekke når den er gjennomstekt. Lykke til og god bakst!

    • Hei Elisabeth!
      Ja, det skal nok gå bra med denne kaken. Røren er ikke større enn at det skal holde fint. Stekes på like mange grader, så må du bare sjekke med en kakepinne om når den er gjennomstekt. Du må beregne litt lengre tid. God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *