Sjokoladepavlova med vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladepavlova med vaniljekrem

La deg ikke skremme av det noe fryktingytende navnet pavlova. Det er rett og slett en marengsbunn oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Det var visstnok en australsk kjøkkensjef som sto for tilblivelsen. Og jeg priser ham lykkelig for oppfinnelsen. Pavlova er nemlig én av mine store kake- og dessertfavoritter!

Marengsbunnen kan du uten problemer lage flere dager før den skal serveres. Pakk den inn i aluminiumsfolie og oppbevar den på en mørk plass, så holder den seg fint.

Sjokoladepavlova med vaniljekrem

Dette trenger du for å lage sjokoladepavlova med vaniljekrem og bringebær

Marengsbunnen
50 g mørk sjokolade
6 eggehviter
300 g sukker
40 g kakao
1 ts balsamicoeddik

Vaniljekremen
6 eggeplommer
2 ½ ss maizenna
90 g sukker
1 vaniljestang
5 dl melk
3 dl fløte

Bringebær til pynt.

Sett stekeovnen på 150 grader. Legg et bakepapir på et stekebrett og tegn opp en sirkel med 26 cm i diameter midt på bakepapiret.

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Rør rundt slik at alle sjokoladebitene er oppløst. Sett det tilside mens du pisker eggehvitene.

Ha eggehvitene i en helt ren miksmasterbolle og sett piskene igang på middels styrke. Øk hastigheten når eggehvitene begynner å stivne. Så tilsetter du ca. ¼ av sukkeret og lar det bli helt innpisket før du gradvis tilsetter resten av sukkeret. Nå skal du ha fått en blank, tykk og luftig marengs.

La miksmasteren gå rundt på middels styrke mens du tilsetter den smeltede sjokoladen i en stråle. Sikt inn kakaoen og tilsett balsamicoen. Rør rundt med en slikkepott til det er godt blandet. Fordel røren oppå den ferdigtegnede sirkelen på bakepapiret, og sett stekeplaten på nederste rille i ovnen. Stek marengsbunnen i 1 time.

Åpne ikke opp stekeovnsdøra før det har gått 1 time, men da åpner du døren på gløtt og kjenner på toppen. Hvis bunnen kjennes sprø på toppen og du kan ane at den fremdeles er litt myk inni, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå i 15 minutter til. Når kaken er ferdig, slår du av ovnen, åpner døren og lar den stå inni ovnen til den er kald. Legg kaken forsiktig over på et serveringsfat.

Et lurt steketips er å steke bunnen på kvelden, så slå av varmen og la bunnen stå i stekeovnen hele natta.

Det å lage vaniljekrem selv er faktisk fort gjort. Ha eggeplommene, maizenna og sukker i en bolle og rør det godt sammen slik at det ikke er noen klumper. Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut alle frøene med en teskje. Du kan også bruke hjemmelagd vaniljesukker. Sjekk ut oppskriften på mitt fantastiske hjemmelagde vaniljesukker her. Ha frøene, stangen og melken i en kasserolle og kok opp. Hell ca. halvpareten av den varme melken over i eggeblandingen og rør godt. Hell så alt tilbake i kasserollen og sett kasserollen tilbake på stekeplaten. Varm opp på middels varme til kremen tykner. Det tar bare ett minutt eller to. Ta kasserollen av platen og sett vaniljekremen til avkjøling.

Like før servering pisker du krem av fløten og blander den inn i vaniljekremen. Fordel kremen oppå marengsbunnen og pynt med bærene.

 

3 kommentarer til “Sjokoladepavlova med vaniljekrem”

  1. Denne oppskriften gleder jeg meg til å prøve! Vil lage den i sommer når storesøster kommer på besøk, for hun elsker pavlova, men jeg tror ikke hun har smakt sjokoladepavlova før! Tror du jeg kan lage to litt mindre bunner av marengsen? Har så lyst til å lage en litt mindre og høyere lagkake, men er usikker på størrelsen på sirklene og hvilken temperatur og stekelengde jeg da bør bruke. Tusen takk for fin blogg og tydelige og gode instruksjoner i oppskriftene!

    • Og vil det la seg gjøre å blande inn litt bringebærpuré i vaniljekremen? Har så lyst til å lage en rosa og fin brinebær- og vaniljekrem!

    • Høres bra ut, Kristin.
      Ja, du kan lage to istedenfor én. Samme temperatur og like lang steketid. Lykke til! Og takk for hyggelige ord!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon